Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Πορτοκάλι: Εύκολες και γρήγορες συνταγές ομορφιάς με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας!



Το πορτοκάλι είναι εσπεριδοειδές, που ανήκει στην ίδια οικογένεια με το λεμόνι, το γκρέιπφρουτ, το μανταρίνι κ.α. Καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο, σε θερμές περιοχές και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, λόγω της υπέροχης γεύσης του, του ιδιαίτερου αρώματος του, αλλά και για τα σημαντικά οφέλη του για την υγεία μας. Προλαμβάνει τον καρκίνο, μειώνει τη χοληστερόλη, αντιμετωπίζει την αρθρίτιδα, διατηρεί υγιές το δέρμα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα κ.α. Το πορτοκάλι διαθέτει βιταμίνες Β και κυρίως C, όπως και καροτίνη σε προβιταμίνη. Το να τρώτε πολλά πορτοκάλια, σημαίνει ότι συμμετέχετε στη διατήρηση της νεότητας και της υγείας σας.  

Στην αισθητική το πορτοκάλι χρησιμοποιείται σε διάφορα καλλυντικά προϊόντα, όπως σε μάσκες προσώπου, σε scrub, σε προϊόντα για το ντεμακιγιάζ , σε αρώματα, σε σαπούνια κ.α. Κάνει το δέρμα απαλό και γυαλιστερό, είναι ιδιαίτερα καλμαντικό, ενδείκνυται για τα ευαίσθητα δέρματα, είναι άριστο αποτοξεινωτικό και συμβάλει στη διατήρηση του νεανικού δέρματος.

Διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να αξιοποιήσετε τα ευεργετικά οφέλη του πορτοκαλιού, να δημιουργήσετε «σπιτικά καλλυντικά» και φυσικά  να απολαύσετε το άρωμα του σ’ αυτά!


Μάσκα προσώπου με πορτοκάλι και κακάο για τόνωση:

Τι θα χρειαστείτε:
- 1 ½ κουταλιά του γλυκού κακάο σε σκόνη
- 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
- 1 κουταλιά του γλυκού χυμό πορτοκάλι


Εκτέλεση:

Ανακατέψτε τα υλικά όλα μαζί, μέχρι να το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήστε τη να δράσει για 15-20 λεπτά και ξεβγάλετε με άφθονο νερό. Προσοχή, αποφεύγεται να χρησιμοποιείται πορτοκάλι στα καλλυντικά σας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.


Scrub για τα χείλη με πορτοκάλι:

Τι θα χρειαστείτε:

- 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη

- 1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο ξύσμα πορτοκαλιού

- μερικές σταγόνες από χυμό πορτοκάλι


Εκτέλεση:

Αρχικά αποξηράνετε για μερικές μέρες ξύσμα πορτοκαλιού. Αναμείξτε τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και μερικές σταγόνες χυμό πορτοκαλιού και ανακατέψτε. Με την πάστα που δημιουργήθηκε κάνετε με τα δάχτυλα ή με μία οδοντόβουρτσα μασάζ στα χείλη σας για μερικά λεπτά και στη συνέχει ξεπλύνετε με νερό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: