Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Αμύγδαλο: Ο καρπός της ομορφιάς!!


Το αμύγδαλο είναι ο καρπός της αμυγδαλιάς. Τα αμύγδαλα περιέχουν 25-40% αμυγδαλέλαιο, που χρησιμοποιείται στη φαρμακοποιία, στην κοσμητολογία, στην αρωματοποιία και στην αισθητική. Υπάρχουν δύο είδη αμυγδάλων, το πικραμύγδαλο και  γλυκαμύγδαλο. Το πικραμύγδαλο χρησιμοποιείται κυρίως στη φαρμακοποιία, ενώ με το γλυκαμύγδαλο φτιάχνουμε το έλαιο και το γαλάκτωμα του αμυγδάλου.

Τα αμύγδαλα εκτός από την πολύ ιδιαίτερη γεύση περιέχουν πλήθος ευεργετικών στοιχείων, καθώς είναι πλούσιες πηγές πρωτεΐνης, βιταμίνης Ε, φυτικών ινών και πολλών σημαντικών αμινοξέων. Ρίχνουν τη χοληστερίνη, ρυθμίζουν το διαβήτη, προστατεύουν την καρδιά, ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία, βοηθάνε στην απώλεια του βάρους, ενισχύουν τα οστά καθώς επίσης διατηρούν λαμπερή την επιδερμίδα και βοηθάνε στην υγεία των μαλλιών.

Στην αισθητική  το αμύγδαλο χρησιμοποιείται σε όλα τα δέρματα, κυρίως στα λεπτά και ευαίσθητα. Τρέφει το δέρμα και το προστατεύει από την ξηρότητα και την αφυδάτωση λόγω της βιταμίνης Ε που περιέχει. Επίσης δρα θεραπευτικά στο ηλιοκαμένο δέρμα. Εν αντιθέσει, με άλλα προϊόντα το αμυγδαλέλαιο, δεν αφήνει το δέρμα λιπαρό και δεν φράζει τους πόρους, ενώ οι αντιγηραντικές του ιδιότητες βοηθούν στην αντιμετώπιση των ρυτίδων.   Τα προϊόντα με βάση τα γλυκαμύγδαλα  εκτιμούνται πολύ. Το γαλάκτωμα με αμύγδαλα είναι ένα από τα καλύτερα ντεμακιγιάζ και θα  το βρείτε σε  πολλές διαφορετικές εταιρίες καλλυντικών. Φυσικά μπορείτε να το φτιάξετε και μόνες σας, με την παρακάτω σπιτική συνταγή!


Γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ με αμύγδαλο και αγγούρι:


Τι θα χρειαστείτε:

- γλυκαμύγδαλα

- μέλι ή ζάχαρη

- γάλα

- αγγούρι (προαιρετικά)

- οινόπνευμα

- ροδόνερο ή νερό γιασεμιού (προαιρετικά) 


Εκτέλεση:


Βάζετε τα γλυκαμύγδαλα σε χλιαρό νερό, για να μπορείτε να τα ξεφλουδίσετε εύκολα. Ύστερα τα κοπανάτε σε ένα γουδί με λίγο αποσταγμένο νερό, μέχρι να πετύχετε μια ρευστή ζύμη. Προσθέτετε λίγο μέλι ή ζάχαρη (περίπου όση ποσότητα με τα αμύγδαλα) και τα περνάτε από μια μουσελίνα. Μετά βράζετε τα σπασμένα αμύγδαλα μέσα σε γάλα.  Προαιρετικά προσθέτετε  χυμό από αγγούρι. Τέλος προσθέτετε μία σταγόνα οινόπνευμα και αν θέλετε και μία σταγόνα ροδόνερο ή νερό γιασεμιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: