Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Mascara: 5 Χρυσοί Κανόνες για Τέλειες Βλεφαρίδες!



To mascara, που είναι ένα από τα πιο σπουδαία προϊόντα του μακιγιάζ για τα μάτια, χρησιμοποιείται για να χρωματίσει τις βλεφαρίδες και να τις κάνει να φαίνονται μακρύτερες, παχύτερες και πυκνότερες, αυξάνοντας έτσι, την εκφραστικότητα των ματιών.

Τα mascara που διατίθενται σήμερα στην αγορά  βρίσκονται σε υγρή μορφή (liquid mascara), σε μορφή κρέμας (cream mascara) και σε στερεή μορφή (cake mascara). Τα βασικά συστατικά είναι τα έκδοχα, έλαια, πολυμερίτες, νερό, ταλκ, γαλακτωματοποιητές, συντηρητικά, άρωμα και χρωστικές. Διατίθενται και αδιάβροχα συστατικά και ίνες από νάιλον .

Τι πρέπει όμως να γνωρίζουμε ώστε να χρησιμοποιούμε σωστά το mascara ; Ποιοι είναι οι 5 χρυσοί κανόνες για τη σωστή φροντίδα των ματιών και των βλεφαρίδων μας ; 


  1. Hμερομήνια λήξης: Όπως όλα τα καλλυντικά έτσι και τα mascara έχουν ημερομηνία λήξης. Γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε και να τα ανανεώνουμε, έτσι ώστε να αποφύγουμε βακτηριακές λοιμώξεις.
  2. Ντεμακιγιάζ ματιών: Το ντεμακιγιάζ ματιών είναι πολύ σημαντικό αλλά και απαραίτητο για την φροντίδα των ματιών μας. Χρησιμοποιούμε ένα διφασικό προϊόν, τοποθετώντας το σε δίσκους ντεμακιγιάζ και με πολύ ελαφρά κυκλικές κινήσεις αφαιρούμε το μακιγιάζ των ματιών.
  3.  Επιλογή τoυ κατάλληλου mascara: Κατά την επιλογή του mascara που αναζητούμε πρέπει να έχουμε υπόψη μας τι ζητάμε. Mascara για όγκο, επιμήκυνση, καμπύλη; Έτσι, οριοθετώντας τις επιθυμίες μας θα βρούμε το προϊόν που ικανοποιεί περισσότερο τις ανάγκες μας. 
  4. Όχι αδιάβροχο mascara καθημερινά: Δεν είναι ότι καλύτερο να χρησιμοποιούμε αδιάβροχο mascara καθημερινά, καθώς η αφαίρεση του είναι αρκετά δυσκολότερη και έχει σαν αποτέλεσμα την απόπτωση ή και των τραυματισμό των βλεφαρίδων μας.
  5. Πολύχρωμα mascara: Για ένα άκρως καλοκαιρινό και εντυπωσιακό  look προτιμήστε χρωματιστά mascara. Για καστανά μάτια προτιμήστε μια μωβ ή μια πράσινη απόχρωση. Για πράσινα μάτια προτιμήστε mascara σε πράσινες - πετρόλ αποχρώσεις ενώ για μπλε μάτια προτιμήστε μπλε - ηλεκτρίκ αποχρώσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: