Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Μακιγιάζ ανάλογα με το χρώμα των ματιών σας!

 Το μακιγιάζ θα πρέπει να αναδεικνύει τα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου και ιδιαίτερα το χρώμα των ματιών. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να επιλέγονται οι αποχρώσεις των σκιών αλλά και του κραγιόν που θα κολακεύουν και θα τονίζουν το μοναδικό χρώμα των ματιών σας, αποφεύγοντας τα χρώματα που κάνουν τα μάτια σας να χάνονται και κρύβουν την ομορφιά και  τη μοναδικότητα τους. Πειραματιστείτε με διάφορα χρώματα για να δείτε ποια κολακεύουν το δικό σας χρώμα ματιών. 
  • Μπλε Μάτια :
  Σκιές: Τα ουδέτερα ζεστά χρώματα με πορτοκαλί τόνους αναδεικνύουν τα μπλε μάτια. Προτιμήστε χρώματα όπως ζεστό καφέ, τερακότα, χρυσό, μπρονζέ, απαλό ροζ, μοβ αποχρώσεις που γυαλίζουν, όπως του αμέθυστου τονίζουν και κολακεύουν τα μπλε μάτια. Αποφύγετε το μπλε και πράσινο χρώμα γιατί τραβούν την προσοχή από το υπέροχο χρώμα των ματιών σας και τα κάνουν να χάνονται. Το άσπρο χρώμα στην εσωτερική γωνία του ματιού και κυρίως το κάτω βλέφαρο, κάνει τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα, όμως για το μπλε χρώμα ματιών προτιμήστε μια μπεζ απόχρωση για να τονίσετε το κάτω βλέφαρο. 

Κραγιόν: Το κόκκινο, το μοβ, το ανοιχτό δαμασκηνί, το κοραλί με ροζ βάση και οι ροζ αποχρώσεις κραγιόν αναδεικνύουν υπέροχα τα μπλε μάτια. 
  • Πράσινα Μάτια:
 Σκιές: Το μοναδικό αυτό χρώμα ματιών αναδεικνύεται υπέροχα με χρώματα όπως το τεφρόχρωμα (taupe), όλες οι αποχρώσεις του μοβ, όπως της λεβάντας, το βιολετί, δαμασκηνί,  τονίζουν το υπέροχο πράσινο χρώμα των ματιών σας. Για eyeliner προτιμήστε ένα ανθρακί,ασημί, σκούρο μοβ ή σκούρο καφέ χρώμα (espresso), τονίζει τα μάτια χωρίς να φαίνεται τόσο σκληρό όσο το μαύρο. Ένα ασημένιου χρώματος smoky κολακεύει καλύτερα τα πράσινα μάτια από το κλασσικό μαύρο χρώμα. Οι ιριδίζουσες σκιές ακόμα και σε πράσινο χρώμα αναδεικνύουν τα πράσινα μάτια. 

Κραγιόν : Χρώματα όπως τα φωτεινά ροζ, το ανοιχτό πορτοκαλί, το κόκκινο, το κοραλί και το nude σε αποχρώσεις πιο σκούρες από το φυσικό χρώμα των χειλιών σας αναδεικνύει και κολακεύει τα πράσινα μάτια. 
  • Μελί Μάτια:
 Σκιές: Το μελί χρώμα ματιών είναι ένας μοναδικός συνδυασμός το καφέ και του πράσινου. Εάν θέλετε να τονίσετε την καφέ απόχρωση των ματιών σας, προτιμήστε χρώματα όπως τα ζεστά γήινα καφέ σε ανοιχτές και σκούρες αποχρώσεις, το χρυσό, και το πράσινο. Εάν θέλετε να αναδείξετε την πράσινη απόχρωση των ματιών σας προτιμήστε χρώματα όπως το μοβ σε αποχρώσεις όπως το λιλά, της λεβάντας, το δαμασκηνί, το μελιτζανί,το μπρονζέ, που  κολακεύουν υπέροχα τα μελί μάτια. Ο συνδυασμός του μπεζ χρώματος με σκιά στο χρώμα της καραμέλας αναδεικνύει τους πράσινους τόνους των ματιών σας. Επιλέξτε μάσκαρα σε αποχρώσεις όπως το μοβ και το καφέ που κολακεύουν περισσότερο τα μελί μάτια από το μαύρο, ενώ εάν επιλέξτε το μαύρο, προτιμήστε ένα μεταλλικό μαύρο. 

Κραγιόν: Χρώματα όπως το κόκκινο, το μοβ, το ροζ, το κοραλί,  το ανοιχτό καφέ, το χρώμα του μούρου, κολακεύουν το μελί χρώμα των ματιών σας. 
  • Καφέ μάτια: 
 Σκιές: Τα καφέ μάτια ταιριάζουν σχεδόν με όλες τις αποχρώσεις σκιών. Οι σκιές όμως σε μπλε χρώματα αναδεικνύουν και τονίζουν τα καφέ μάτια, τα οποία συνήθως περιέχουν τόνους του πορτοκαλί και του κόκκινου, προτιμήστε αποχρώσεις όπως το μπλε του κοβαλτίου και το navy blue. Επίσης μεταλλικές  σκιές σε χρυσό, χάλκινο και χρυσοπράσινο χρώμα κολακεύουν μοναδικά το χρώμα των ματιών σας. Αποχρώσεις όπως το ανθρακί, το ασημί, αλλά και πράσινες τονίζουν τα καφέ μάτια.  Προτιμήστε μάσκαρα σε αποχρώσεις του σκούρου μοβ, όπως το μελιτζανί για να αναδείξετε τους μελί τόνους που μπορεί να υπάρχουν στο χρώμα των ματιών σας. 

Κραγιόν: Χρώματα όπως το κόκκινο, το ροζ σε ζωηρές αποχρώσεις, το κοραλί,  το nude, αναδεικνύουν υπέροχα τα καφέ μάτια. 
  • Γκρι Μάτια:
 Σκιές:  Το μοναδικό αυτό χρώμα ματιών αναδεικνύεται υπέροχα με ψυχρές αποχρώσεις του μπλε, όπως επίσης και από το ιριδίζον ανθρακί, το γκρι, το μαύρο και το ασημί χρώμα, το οποίο προσδίδει βάθος στο βλέμμα και τονίζει το σπάνιο και όμορφο χρώμα των ματιών σας. Αποχρώσεις όπως το ουδέτερο καφέ, το πορτοκαλί, το κοραλί, το ροδακινί αναδεικνύουν τους μπλε τόνους που υπάρχουν στα γκρι μάτια. Αποχρώσεις όπως το ροζ, το δαμασκηνί, το κόκκινο-καφέ και το μοβ αναδεικνύουν τους πράσινους τόνους που υπάρχουν στο χρώμα των ματιών σας, ιδιαίτερα όταν συνδυάζονται με σκούρο καφέ eyeliner αντί για μαύρο. 

Κραγιόν: Χρώματα όπως το to nude, to μπεζ και το δαμασκηνί αναδεικνύουν το μοναδικό αυτό χρώμα ματιών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: