Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Αμαμελίδα: Ένα φυτό με μοναδικές ιδιότητες!

  Η Αμαμελίδα (Hamamelis Virginiana ή Witch Hazel) είναι δέντρο της Β. Αμερικής που φτάνει σε ύψος περίπου 6 μέτρων. Τα φύλλα του περιέχουν φλαβόνες, χολίνη, σαπωνίνη, αιθέριο έλαιο και ταννίνες (αμαμελιταννίνη και ελλαγταννίνη).  Χάρις στην περιεκτικότητα του σε ταννίνες το εκχύλισμα της Αμαμελίδας έχει στυπτική και τονωτική δράση και χρησιμοποιείται για την μείωση της λιπαρότητας και τη σύσφιξη των πόρων, καθώς και στην ακμή. Ενώ θεωρείται ότι έχει δράση κατά της φωτογήρανσης. 
  Έχει επίσης αντιφλογιστικές ιδιότητες και καταπράϋνει το δέρμα αλλά και το τριχωτό της κεφαλής από κοκκινίλες, ερεθισμούς, εγκαύματα από τον ήλιο καθώς και από ερεθισμούς μετά το ξύρισμα και την αποτρίχωση. 
    
Toner για λιπαρό δέρμα: 
  
Υλικά:
  • 1/4 κούπας απιονισμένο νερό
  • 1/4 κούπας εκχύλισμα Αμαμελίδας (υδρογλυκολικό)
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο ή λεβάντα 
Εκτέλεση:

Αναμιγνύετε τα υλικά μεταξύ τους και τοποθετείται σε ένα σκουρόχρωμο μπουκάλι το οποίο θα αποθηκεύσετε σε δροσερό και σκιερό μέρος. Εφαρμόστε στην επιδερμίδα με ένα βαμβάκι μετά από τον καθαρισμό και πριν την τοποθέτηση της ενυδατικής σας κρέμας, για να απομακρύνετε υπολείμματα μακιγιάζ, την περίσσεια λιπαρότητα, για σύσφιξη των πόρων,τόνωση  και μια αίσθηση φρεσκάδας . 

Εάν είστε αλλεργικοί σε κάποιο από τα παραπάνω συστατικά μην το χρησιμοποιήσετε! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: