Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Εμπνευστείτε από τους Star...*Ελίζαμπεθ Τέιλορ*




Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ (Elizabeth Taylor, 27 Φεβρουαρίου 1932- 23 Μαρτίου 2011) ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός. Ξεκίνησε την καριέρα της ως παιδί θαύμα το 1943 με την ταινία «Σιωπηλός κατήγορος». Συνέχισε να γυρίζει ταινίες και τη δεκαετία του πενήντα και αποτέλεσε τη μεγαλύτερη σταρ του αμερικανικού κινηματογράφου. Είχε προταθεί για βραβείο Όσκαρ 5 φορές και το έχει κερδίσει 2, την πρώτη για τηνταινία «Ζήσαμε στην Αμαρτία» του 1960 και τη δεύτερη για το «Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γούλφ» του 1966. Άλλες  αξιόλογες ταινίες της είναι « Μια θέση στον ήλιο» του 1951, «Λυσσασμένη Γάτα» του 1958, «Κλεοπάτρα» του 1963 κ.α. Αγαπούσε πολύ τα κοσμήματα, τα αρώματα και ήταν διάσημη για τα βιολετιά της μάτια.
 



Το μακιγιάζ της Τέιλορ  χαρακτηριζόταν από την τάση της εποχής(1950), το χρώμα. Χρώμα στα μαλλιά, στα νύχια και φυσικά στο πρόσωπο.

Για να πετύχουμε το μακιγιάζ της βάφουμε τα μάτια και τις παρειές φυσικά και  τονίζουμε τα χείλη με κόκκινο κραγιόν για ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα.

Μπορεί το μακιγιάζ της Τέιλορ να ακολουθεί τα προαναφερθέντα στοιχεία όμως όταν ακούμε το όνομα της Τέιλορ στο μυαλό μας έρχεται ίσως μια από τις πιο δημοφιλής ταινίες της, «Κλεοπάτρα» τη δεκαετίας του 1960 που ανέδειξε το Αιγυπτιακό μακιγιάζ με τα τονισμένα φρύδια, τα τονισμένα μάτια στο περίγραμμα τους με τις έντονες γραμμές, τραβηγμένες προς τους κροτάφους και τα ελαφρά κοκκινισμένα μάγουλα και χείλη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: