Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Βαμμένα Μαλλιά : Πώς να διατηρείσετε το χρώμα των μαλλιών σας !

 Όλες θέλουμε το χρώμα των βαμμένων μαλλιών μας να διαρκεί περισσότερο, όμως τις περισσότερες φορές αλλοιώνεται πολύ γρήγορα!!! Οι μόνιμες βαφές μαλλιών εισχωρούν στο φλοιό της τρίχας με τη δράση ενός οξειδωτικού παράγοντα (υπεροξείδιο του υδρογόνου - οξυζενέ) και έτσι αλλάζουν το χρώμα των μαλλιών σας και καλύπτουν ένα μεγάλο ποσοστό των λευκών τριχών. Η διαδικασία αυτή διογκώνει τα λέπια που περιβάλλουν την τρίχα εξωτερικά (φολίδες του περιτρίχιου) με αποτέλεσμα να ανοίγουν και να επιτρέπουν στα μόρια της χρωστικής να εισχωρούν στο φλοιό της τρίχας. Γι ' αυτό το λόγο μετά τη βαφή χρειάζεται πολύ καλή περιποίηση της τρίχας με προϊόντα contitioning για να λειάνουν την τρίχα και να επιτρέψουν στα λέπια του περιτρίχιου να επιστρέψουν στην αρχική τους μορφή, κλειδώνοντας έτσι το χρώμα τον μαλλιών σας. 

 Ακολουθήστε τα παρακάτω tips για όμορφα  και λαμπερά βαμμένα μαλλιά : 

  1. Σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά: Το λούσιμο ανοίγει τα λέπια της τρίχας και σε συνδυασμό με τους καθαριστικούς παράγοντες του σαμπουάν απομακρύνουν από την τρίχα τα κοκκία χρωστικής που βρίσκονται στο εσωτερικό της. Διαλέξτε λοιπόν ένα σαμπουάν ειδικό για βαμμένα μαλλιά το οποίο περιέχει συστατικά που διατηρούν το χρώμα των μαλλιών σας και το προστατεύουν. 
  2. Χρησιμοποιήστε Contitioner: Η χρήση contitioner για βαμμένα μαλλιά, βοηθά τα λέπια της τρίχας να κλείνουν μετά το λούσιμο με αποτέλεσμα να διατηρείται το χρώμα και τα μαλλιά σας να είναι απαλά, λαμπερά και ευκολοχτένιστα. Για να αποφύγετε το αίσθημα βάρους και λιπαρότητας απλώστε το conditioner κυρίως στο στέλεχος της τρίχας και όχι πολύ κοντά στη ρίζα!
  3. Μην το παρακάνετε με το λούσιμο : Όσο πιο συχνά λούζεται τα μαλλιά σας τόσο πιο γρήγορα αλλοιώνεται το χρώμα τον μαλλιών σας.  Τρεις φορές την εβδομάδα λούσιμο είναι αρκετό για καθαρά μαλλιά και να διατηρείσετε το χρώμα τους λαμπερό. 
  4. Απέφευγε την θερμότητα :  Τα βαμμένα μαλλιά είναι πιο ευαίσθητα στην καταστροφή από την θερμότητα. Για το λόγο αυτό είναι προτιμότερο να αφήνεται τα μαλλιά να στεγνώνουν φυσικά! Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι, ισιωτικό μαλλιών ή σίδερο για μπούκλες, εφαρμόστε πριν είναι ειδικό προϊόν κατά της θερμότητας για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας.
  5. Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τον ήλιο : Οι ακτίνες του ήλιου ( UV ακτινοβολία) αλλοιώνουν πιο γρήγορα το χρώμα των μαλλιών σας. Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τον ήλιο χρησιμοποιώντας προϊόντα μαλλιών που έχουν δείκτη προστασίας (SPF), ιδιαίτερα τις μέρες με μεγάλη  ηλιοφάνεια. Μια άλλη εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καπέλο για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τις ηλιακές ακτίνες. 
  6. Τέλος,  αποφύγετε να βάφεται τα μαλλιά σας πολύ συχνά. Το βάψιμο των μαλλιών είναι μια διαδικασία που ταλαιπωρεί την τρίχα και κάνει τα μαλλιά σας ξηρά και αφυδατωμένα, περιμένετε τουλάχιστον 5-8 εβδομάδες πριν την επόμενη βαφή. Τα κόκκινα χρώματα αλλοιώνονται πιο γρήγορα από τα καστανά και τα ξανθά, λόγω των μεγαλύτερων κοκκίων χρωστικής που έχουν. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: