Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Jojoba Oil : Ένα θαυματουργό έλαιο!!

  Το έλαιο τζότζομπα ή χόχομπα παραλαμβάνεται με εκχύλιση από το φυτό της ερήμου Simmondsia chinensis, το οποίο είναι αυτοφυής θάμνος στις Νοτιοδυτικές Η.Π.Α. και το Βόρειο Μεξικό. Χρησιμοποιείται σε πλήθος καλλυντικών προϊόντων λόγων των ιδιοτήτων του. 
  Το έλαιο αυτό είναι υποαλλεργικό και μη φαγεσωρογόνο. Απορροφάται από το δέρμα και το μαλακώνει, το λιπαίνει και το ενυδατώνει χωρίς να φράσσει τους πόρους και να προκαλεί αίσθημα λιπαρότητας. Αναμιγνύεται εύκολα με το σμήγμα και διαλύει το συσσωρευμένο μίγμα που αποφράζει τους πόρους των θυλάκων των τριχών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για τον έλεγχο της σμηγματόρροιας στο δέρμα όσο και στο τριχωτό της κεφαλής. 
  Το έλαιο τζότζομπα έχει επίσης την ιδιότητα να προσροφάται από τις τρίχες των μαλλιών και να τους προσδίδει ελαστικότητα, γυαλάδα και να μειώνει τον στατικό ηλεκτρισμό. 

    Τips για ενυδατωμένα και όμορφα μαλλιά : 
  1. Θερμάνετε 1-3 κουταλιές της σούπας έλαιο τζότζομπα στο φούρνο μικροκυμάτων και απλώστε στα μαλλιά σας από τη ρίζα ως τις άκρες και κάντε απαλό μασάζ για 5 λεπτά. Τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα αφήστε το έλαιο για 20 λεπτά, ύστερα ξεπλύνεται με άφθονο νερό και λουστείτε κανονικά. Τα μαλλιά σας θα είναι απαλά και λαμπερά!
  2. Προσθέστε 3 με 5 σταγόνες έλαιο τζότζομπα στο conditioner σας για περισσότερη ενυδάτωση!
  3. Μετά το λούσιμο, προσθέστε 1-2 σταγόνες σε βρεγμένα μαλλιά, μόνο στις άκρες για απαλότητα!

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Ρόδι : Ένα ισχυρό αντοξειδωτικό για το δέρμα!!

Το ρόδι είναι ο καρπός της ροδιάς, ενός φυλλοβόλου φυτού με την ονομασία Punica Granatum, που σημαίνει « Μήλο με πολλούς καρπούς-σπόρια». Το φυτό κατάγεται από την Περσία αλλά έχει  καλλιεργηθεί χιλιάδες χρόνια και στην Μεσόγειο. Το ρόδι είναι σύμβολο της καλοτυχίας, της ευημερίας, της αφθονίας, της γονιμότητας του πλούτου και του έρωτα για πολλούς λαούς από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Το ρόδι είναι παγκοσμίως γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες, κυρίως λόγο των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες CE και Α, σίδηρο, κάλιο, και  αντιοξειδωτικές ουσίες, τις πολυφαινόλες. Επίσης περιέχει ταννίνες, ανθοκιανίνες και ελλαγικό οξύ. Η συγκέντρωση αυτών των ευεργετικών ουσιών έχει 3 φορές ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση από ότι στο κόκκινο κρασί και στο πράσινο τσάι. Περιέχει φυτικές ίνες και είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες.
Το ρόδι έχει ευεργετικές ιδιότητες στο δέρμα λόγω των ουσιών και των βιταμινών που περιέχει, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και στυπτική δράση και αντιρυτιδική δράση. Προστατεύει το δέρμα από την πρόωρη γήρανση και από την δράση των ελεύθερων ριζών, χαρίζει φωτεινότητα ενώ παράλληλα ενεργοποιεί τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου στους ινοβλάστες και βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και C.

Σπιτικό απολεπιστικό (scrub) ροδιού :

Υλικά :
  •          ½ κούπα  θρυμματισμένοι σπόροι ροδιού
  •          ½ κούπα ζάχαρη
  •          2 κουταλιές μέλι


Εκτέλεση :

Καθαρίστε ένα με δύο ρόδια και αλέστε τους σπόρους στο μπλέντερ, έτσι ώστε να υπάρχουν μικροί κόκκοι. Σε ένα μπολ προσθέστε 2 κουταλιές μέλι, τους θρυμματισμένους σπόρους του ροδιού μαζί με τον χυμό τους και τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.  Απλώστε στο πρόσωπο και το σώμα  και κάντε μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις, ύστερα ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Οι θρυμματισμένοι κόκκοι του ροδιού και η ζάχαρη θα απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σας, το οποίο θα γίνει απαλό και λαμπερό. Ενώ ο χυμός του ροδιού με τις ευεργετικές του ιδιότητες θα περιποιηθεί την επιδερμίδα σας.

Προσοχή! Εάν έχετε οποιαδήποτε ευαισθησία στα συστατικά αποφύγετε την χρήση. Εάν νιώσετε έντονη ενόχληση κατά την εφαρμογή, απομακρύνετε αμέσως το μίγμα από το δέρμα σας με άφθονο νερό.







Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Προβιταμίνη Β5 ή Πανθενόλη : Ένα μαγικό συστατικό!!!


Η Πανθενόλη ή προβιταμίνη Β5 είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως σε όλα τα καλλυντικά προϊόντα λόγω των μοναδικών ιδιοτήτων του. Όταν η πανθενόλη εφαρμόζεται εξωτερικά, εισχωρεί στο δέρμα και μετατρέπεται σε βιταμίνη Βή παντοθενικό οξύ. Η πανθενόλη έχει ενυδατικές ιδιότητες για το δέρμα, ενώ ενυδατώνει και θρέφει τα μαλλιά και τα νύχια. Πιο συγκεκριμένα η πανθενόλη έχει τις παρακάτω μοναδικές ιδιότητες. 


Ιδιότητες :

  • Χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας γιατί ενυδατώνει και προσδίδει ελαστικότητα στην επιδερμίδα, διεγείρει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και έχει αντιφλεγμονώδεις και ήπιες επουλωτικές ιδιότητες.

  •  Χρησιμοποιείται σε προϊόντα μαλλιών γιατί εισχωρεί στο στέλεχος της τρίχας και προσδίδει στα μαλλιά παρατεταμένη ενυδάτωση και ελαστικότητα. Απομακρύνει το σμήγμα και κάνει τα μαλλιά ελαφρότερα και το χτένισμα να διαρκεί περισσότερο. Προσδίδει γυαλάδα στα μαλλιά μειώνει την ψαλίδα και αυξάνει το πάχος των μαλλιών κατά 10% , ενώ  θρέφει και την τρίχα.

  •  Η πανθενόλη χρησιμοποιείται και σε προϊόντα νυχιών γιατί απορροφάται από την κερατίνη των νυχιών και αυξάνει την περιεκτικότητα τους σε νερό. Τα νύχια αποκτούν ελαστικότητα και γίνονται λιγότερο εύθραυστα.