Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Καλλυντικά προϊόντα : Έχουν ημερομηνία Λήξης!!

   Τα καλλυντικά προϊόντα σας έχουν ημερομηνία λήξης και συγκεκριμένα διαθέτουν μια επισήμανση που ονομάζεται PAO (Period After Opening), δηλαδή περίοδος μετά το άνοιγμα και έχει τη μορφή ανοιχτού βάζου καλλυντικής κρέμας, που μέσα ή έξω γράφει τους μήνες  μετά το άνοιγμα, που το προϊόν είναι ασφαλές να χρησιμοποιηθεί. Ως άνοιγμα της συσκευασίας του προϊόντος θεωρείται η ημερομηνία που ο καταναλωτής θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά το καλλυντικό προϊόν.  Μετά την πάροδο του χρονικού διαστήματος μετά το άνοιγμα, τα καλλυντικά προϊόντα, χάνουν την αποτελεσματικότητα τους ενώ πολλές φορές μπορεί να παρουσιάζουν αλλοιώσεις  και να υπόκεινται σε μολύνσεις και να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα, για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση τους. Η διάρκεια μετά το άνοιγμα διαφέρει σε κάθε καλλυντικό γι΄αυτό θα πρέπει να διαβάζεται προσεκτικά την ετικέτα των καλλυντικών σας.
Προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην αποθήκευση των  καλλυντικών σας προϊόντων, τα οποία θα πρέπει να αποθηκεύονται σε ιδιαίτερες συνθήκες για να μην αλλοιωθούν και να μην μολύνονται από μικροοργανισμούς.

  •  Θερμοκρασία : Τα καλλυντικά προϊόντα περιέχουν συστατικά όπως έλαια, βιταμίνες, αρώματα κ.λπ. που οξειδώνονται εύκολα! Αποτέλεσμα της οξείδωσης αυτής είναι η αλλοίωση του προϊόντος που πολλές φορές μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα ή να αλλάξει το χρώμα και την οσμή του προϊόντος. Όσο πιο υψηλή είναι οι θερμοκρασία τόσο πιο εύκολα οξειδώνονται τα καλλυντικά προϊόντα. Αποθηκεύστε τα καλλυντικά προϊόντα σας σε δροσερό μέρος, μακριά από υψηλές θερμοκρασίες και όχι στο μπάνιο. 
  •   Φως : Κρατήστε τα καλλυντικά σας μακριά από το φως σε σκιερό μέρος. Το ηλιακό φως καθώς και άλλες ακτινοβολίες μπορεί να οδηγήσουν σε οξείδωση των συστατικών των καλλυντικών. 
  •  Αέρας και υγρασία : Ο αέρας και η υγρασία μπορεί να οδηγήσουν σε αλλοίωση του καλλυντικού σας. Προτιμήστε συσκευασίες, όπως στενόλαιμα μπουκάλια, με αντλίες ή σωληνάρια αλουμινίου, καθώς τα βάζα αναρροφούν τον αέρα στο εσωτερικό τους και υπόκεινται εύκολα σε μικροβιακές μολύνσεις αλλά και σε οξείδωση. Εάν χρησιμοποιείται καλλυντικά σε βάζα, αποφύγετε να αγγίζεται το προϊόν με βρώμικα χέρια για να μην μολυνθεί. Προτιμήστε μια μικρή σπάτουλα για να πάρετε προϊόν από τη συσκευασία του.
  •  Προσοχή. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε καλλυντικά προϊόντα τα οποία παρουσιάζουν αλλαγή στο χρώμα, στην υφή, στην οσμή ή οποιαδήποτε άλλη αλλοίωση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: