Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Αγγούρι: Μυστικές Συνταγές Ομορφιάς

Το αγγούρι είναι καρπός της αγγουριάς που ανήκει στην οικογένεια των κολοκυνθωδών και η επιστημονική της ονομασία είναι Cucumis sativus L. Είναι ετήσιο φυτό και καλλιεργείται σχεδόν σ΄όλο τον κόσμο για τον καρπό της και εισήχθηκε στην Ευρώπη από τις Ινδίες. Ο καρπός της περιέχει αιθέριο λάδι, ανόργανα άλατα, θειϊκές και φωσφορικές ενώσεις, αμινοξέα, σάκχαρα, βιταμίνες (Α, Β1, Β2 και C και νικοτινικό οξύ), ταννίνες και ένα ένζυμο, που μαλακώνει και καθαρίζει το δέρμα, το lysozyme.
Στην αισθητική το αγγούρι θεωρείται σαν πολύτιμο προϊόν ομορφιάς. Ταιριάζει σε όλα γενικά τα δέρματα και χρησιμοποιείται ιδιαίτερα κατά των κνησμών. Το αγγούρι είναι υδατικό, στυπτικό, απαλυντικό. Χρησιμοποιείται σε πληθώρα καλλυντικών προϊόντων για τις τονωτικές, δροσιστικές, καθαρίστηκες, υγραντικές και ήπιες στυπτικές ιδιότητές του.

Μάσκα Προσώπου για τους ανοιχτούς πόρους: 
Τι θα χρειαστείτε:
-μερικά αγγούρια
-πεπόνι
-ανθόγαλα

Εκτέλεση:
Καθαρίζετε μερικά αγγούρια και ένα πεπόνι, κρατάτε τους σπόρους τους και τους αλέθετε σε ίσα μέρη, με ένα μικρό μύλο του καφέ. Αλέθετε μέχρι να έχετε μια λεπτή σκόνη, που θα διαλυθεί με ανθόγαλα. Στη συνέχεια την απλώνετε στο πρόσωπο περίπου για 20-30 λεπτά μέχρι να ξεραθεί και την αφαιρείτε με καθαρό νερό ή ροδόνερο.
Προσοχή! Η μάσκα αυτή δεν ενδείκνυται για πολύ ξηρά δέρματα.

Τονωτική Λοσιόν για το πρόσωπο:
Τι θα χρειαστείτε:
- 1/2 αγγούρι
- 1 φακελάκι χαμομήλι
- απεσταγμένο νερό

Εκτέλεση:
Αφού βράσετε το χαμομήλι και το αφήσετε να κρυώσει, χτυπάτε σε ένα μπλέντερ 1/2 αγγούρι, 3 κουταλιές της σούπας χαμομήλι και 2 κουταλιές της σούπας απεσταγμένο νερό. Στη συνέχεια ανακινείτε καλά και ταμποναριστά απλώνετε την  στο πρόσωπο σας. 

Extra: Τα αγγούρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά των φακίδων με μια εξαιρετική φυσική συνταγή. Αρχικά μουλιάζετε το αγγούρι, σε μικρά σε κομματάκια, μέσα σε άβραστο γάλα και το ταμπονάρετε στο πρόσωπο με ένα βαμβάκι. 
Θα θέλαμε όμως να τονίσουμε πως πιστεύουμε πως δεν πρέπει να κρύβουμε ή να "ξεθωριάζουμε" τις φακίδες γιατί εκεί όπου εμφανίζονται το δέρμα φαίνεται υγιές. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: