Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Εμπνευστείτε από τους Star...*Γκρέτα Γκάρμπο*


Η Γκρέτα Γκάρμπο, (πραγματικό όνομα: Γκρέτα Λοβίσα Γκούσταφσον, 18 Σεπτεμβρίου 1905-15 Απριλίου 1990), ήταν διάσημη Σουηδο-Αμερικανίδα ηθοποιός του κινηματογράφου κατά τη διάρκεια της εποχής του βωβού κινηματογράφου και μέρους της χρυσής εποχής του Χόλυγουντ. Συνολικά πρωταγωνίστησε σε 31 ταινίες. Προτάθηκε 4 φορές για το βραβείο Όσκαρ ερμηνείας Α' γυναικείου ρόλου αλλά ποτέ δεν το κατέκτησε. Αξιοσημείωτες ταινίες που πρωταγωνίστησε η "Άννα Καρένινα"(1935) και "Η κυρία με τις καμέλιες"(1936).
Οι γυναίκες της εποχής αντέγραφαν το στυλ και φυσικά το μακιγιάζ της. Μάλιστα το 1950 ανακηρύχθηκε η ομορφότερη γυναίκα που έζησε ποτέ από το Βιβλίο Γκίνες.  Η ωχρά όψη αναμειγνύεται με το ρόδινο χρώμα του υγιούς δέρματος, τα μάτια της τονισμένα χάρις τα πολύ λεπτά φρύδια της, τη μάσκαρα, τη λίγη λιπαρή σκιά ως το οστό των φρυδιών για έμφαση και τα κόκκινα σκούρα, στο φυσικό μέγεθος, χείλη της.
Η  Γκάρμπο ήταν ο ορισμός του αριστοκρατικού και εκλεπτυσμένου.
Για να το μακιγιάζ αυτό έχουμε:  


  •  Λεπτά, πολύ τοξωτά φρύδια . Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε με αφαίρεση ή κάλυψη των φρυδιών. Εφαρμόζουμε μια πολύ ελαφριά, γυαλιστερή σκιά ακριβώς κάτω από το τόξο του φρυδιού ώστε να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ενός υψηλότερου φρυδιού.
  • Υπερβολικές βλεφαρίδες. Εκείνη την εποχή, οι γυναίκες φορούσαν σπάνια eyeliner στο κάτω βλέφαρο, αλλά φορούσαν μία παχιά γραμμή στο πάνω. Αυτό δημιουργεί την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου ματιού και μιας παχύτερης γραμμής βλεφαρίδων. Εφαρμόζουμε αρκετές στρώσεις mascara.
  • Γεμάτα, κόκκινα χείλη. Σχηματίζουμε τα χείλη πάνω από τη φυσική γραμμή για να πετύχουμε το γεμάτο τοξωτό σχήμα της Γκάρμπο.





Δεν υπάρχουν σχόλια: