Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Καλοκαιρινά Φρούτα: Σύμμαχοι Ομορφιάς! (Μέρος Γ')

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε την μεγάλη ποικιλία φρούτων και τις ευεργετικές τους ιδιότητες για το δέρμα σας. Ροδάκινα, πεπόνια, βερίκοκκα, καρπούζια, σταφύλια, σύκα, δαμάσκηνα, όλα τα καλοκαιρινά φρούτα σύμμαχοι σας στην ομορφιά!

Σταφύλι: 
Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού. Γενικά διαχωρίζεται με βάσει το χρώμα του σε λευκό, κόκκινο και μαύρο. Είναι πλούσιο σε κάλιο και βιταμίνες Α, Β, C, έχει και αντιοξειδωτική αλλά και αντικαρκινική δράση, λόγω της ρεσβερατρόλης, που βρίσκεται στη φλούδα του. Εκτός από τις βιταμίνες Α, Β, C, το σταφύλι είναι πλούσιο σε τανίνες, ζάχαρη και λιπαρά. Ο χυμός του μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αισθητική ως λοσιόν για να τονώσει και να φωτίσει το δέρμα.

Λοσιόν Προσώπου με Σταφύλι: 
Τι θα χρειαστείτε: 
- 1 τσαμπί σταφύλι

Εκτέλεση:
Αφαιρέστε τη φλούδα από το σταφύλι, πολτοποιήστε το, απλώστε το χυμό από το σταφύλι και αφήστε το λίγο να στεγνώσει. Στη συνέχεια σκουπίστε με νερό λουλουδιών (κατά προτίμηση πορτοκαλιάς ή ρόδου). Αυτό γίνεται για να φύγει κάθε ίχνος ζάχαρης που κολλάει λίγο. Τέλος αφού σκουπίσετε προχωρήστε σ' ένα απαλό μασάζ προσώπου

Σύκο:
Το σύκο είναι ο καρπός της συκιάς που συναντάται αυτοφυές σχεδόν σε όλη τη Μεσόγειο. Τα σύκα περιέχουν φυτικές ίνες, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο ενώ τα μαύρα σύκα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά με αντιγηραντική δράση. Χρησιμοποιούνται για τη δυσκοιλιότητα,για την πρόληψη καρδιακών παθήσεων, για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού κ.α.
Στην αισθητική το σύκο χρησιμοποιείτε λόγω της αντιγηραντικής και αντιοξειδωτικής του δράσης. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απολέπιση και για να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και να ενυδατώσει την επιδερμίδα.

Peeling Προσώπου με Σύκο: 
Τι θα χρειαστείτε: 
- 2 σύκα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Πολτοποιήστε τα σύκα, προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας, κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Δαμάσκηνο:
Το δαμάσκηνο είναι ο καρπός της δαμασκηνιάς και γενικά είναι ένα φρούτο με γλυκιά γεύση και ωραίο άρωμα. Περιέχει φώσφορο, μαγγάνιο, σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνες Β, C. Τρώγεται νωπό ως φρούτο ή αποξηραμένο χωρίς να αλλοιωθούν τα θρεπτικά συστατικά του.
Στην αισθητική το μαύρο δαμάσκηνο με τη χρυσίζουσα σάρκα αποτελεί, όταν είναι πολύ ώριμο είναι ένα πολύ καλό ντεμακιγιάζ. Επίσης το κόκκινο δαμάσκηνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μάσκες για λιπαρά δέρματα. 

Μάσκα Προσώπου με Δαμάσκηνο για Λιπαρά Δέρματα:
Τι θα χρειαστείτε:
- μερικά κόκκινα δαμάσκηνα
- μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο

Εκτέλεση:
Αφαιρέστε τη φλούδα από τα δαμάσκηνα και πολτοποιήστε τα. Χρησιμοποιήστε το χυλό από τα δαμάσκηνα με μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο ως μάσκα για το πρόσωπο. Προσοχή όμως μην αφήσετε τη μάσκα περισσότερο από 10 λεπτά καθώς είναι πολύ στυπτική. Τέλος απομακρύνετε τη μάσκα με χλυαρό νερό ή λίγο χαμομήλι.



Δεν υπάρχουν σχόλια: