Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Θαλασσοθεραπεία: Όλα τα μυστικά του βυθού...στο σπίτι σας!

 Το καλοκαίρι είναι η εποχή που το μόνο που χρειαζόμαστε είναι το να βρισκόμαστε σε μια παραλία και να απολαμβάνουμε τον λαμπερό ήλιο και τη δροσερή και καταγάλανη θάλασσα. Η θάλασσα εξάλλου προσφέρει χαλάρωση και ευεξία τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα. 
 Φέτος το καλοκαίρι όμως μην περιοριστείτε μόνο στις βουτιές στη θάλασσα αλλά εκμεταλλευτείτε τα οφέλη της στην υγεία κάνοντας θαλασσοθεραπεία. Η θαλασσοθεραπεία είναι η πρακτική η οποία χρησιμοποιεί σα θεραπευτικό και προληπτικό μέσο στοιχεία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
 Στη θαλασσοθεραπεία χρησιμοποιείται θαλασσινό νερό, φύκια, λάσπη θαλάσσης και άλλα στοιχεία της θάλασσας με διάφορες τεχνικές όπως λουτρά, ντουζ, μάλαξη και μάσκες σώματος. Το θαλασσινό νερό περιέχει πάνω από 60 μεταλλικά άλατα και μεγάλο αριθμό ιχνοστοιχείων, όπως νάτριο, μαγνήσιο, θείο, φώσφορο και ιώδιο. Η θαλασσοθεραπεία μπορεί να αποδειχτεί ευεργετική σε παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος, σε αναπνευστικά προβλήματα και σε δερματολογικές παθήσεις. Θεωρείται επίσης ιδιαίτερα αποτελεσματική σε μυοσκελετικές παθήσεις, ενώ συμβάλει στην βελτίωση της άμυνας του οργανισμού. Ακόμη θεωρείται πως οι διάφορες θεραπείες, κυρίως με τα προϊόντα της θάλασσας(φύκια και λάσπη) συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται όμως, καθώς η θαλασσοθεραπεία αντενδείκνυται σε περιπτώσεις αλλεργίας στο ιώδιο, υπερθυρεοειδισμού, ορισμένων δερματοπαθειών και τέλος καρδιακής ανεπάρκειας.

Πως όμως μπορείτε να απολαύσετε τα ευεργετικά οφέλη της θάλασσας και στο σπίτι σας ; 
1. Χαλαρωτικό μπάνιο με φύκια
Γεμίστε την μπανιέρα σας με ζεστό νερό και προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας θαλάσσια άλατα και φύκια (υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην αγορά), σε συνδυασμό με μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. 
2. Χρήση προϊόντων με βάση τα φύκια 
Υπάρχουν πολλά φυτικά προϊόντα στο εμπόριο με βάση τα φύκια, όπως σαπούνια, κρέμες σώματος κ.α. τα οποία μπορείτε  να χρησιμοποιήσετε καθημερινά ώστε να ξεφορτωθείτε επιτέλους την όψη φλοιού πορτοκαλιού!
3. Scrub σώματος με χοντρό αλάτι
Χρησιμοποιήστε το χοντρό αλάτι σε συνδυασμό με ελαιόλαδο, κάνοντας peeling μια φορά την εβδομάδα.
4. Χρήση λάσπης θαλάσσης 
Μπορείτε να τη βρείτε σε φαρμακεία και εξειδικευμένα καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Η θαλάσσια λάσπη αυξάνει την κυκλοφορία, συγκρατεί θερμότητα και βελτιώνει την όψη του δέρματος, με την ανανέωση και την ενυδάτωση της επιδερμίδας. Τέλος, εκτός από τη χρήση της στην αισθητική για ενυδάτωση και καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, βρίσκει εφαρμογή και σε διάφορες θεραπείες νοσημάτων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: