Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

4 Tips για να Διατηρήσετε το Μαύρισμα των Καλοκαιρινών σας Διακοπών...

 Πήγατε διακοπές, περάσατε καταπληκτικά, επιστρέψατε με ένα υπέροχο τροπικό μαύρισμα και δεν ξέρετε πως να το διατηρήσετε για το υπόλοιπο του καλοκαιριού; Ακολουθήστε τα παρακάτω tips ώστε το καλοκαιρινό σας μαύρισμα να σας συνοδεύει για μεγαλύτερο διάστημα...

Ενυδάτωση: 
 Η έκθεση του δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία, ανεξάρτητα από την πρόκληση ερυθήματος και ηλιακού εγκαύματος, έχει σαν αποτέλεσμα την ξήρανση του δέρματος. Γι αυτό το λόγο καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες νερού και υγρών ροφημάτων για να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας και φυσικά μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας τοπικά. Χρησιμοποιήστε καθημερινά,πρωί και βράδυ, ενυδατική κρέμα για το πρόσωπο, κατάλληλη για τον τύπο της επιδερμίδας σας και κρέμα σώματος.

Απολέπιση:
 Ένα καλό peeling πριν εκτεθείτε στον ήλιο θα βοηθήσει σημαντικά το δέρμα σας, θα απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα και θα κάνει το μαύρισμα σας να έχει διάρκεια. Δεν συνίσταται  όμως η τακτική απολέπιση κατά την διάρκεια των διακοπών καθώς θα ελαττωθεί αισθητά το μαύρισμα σας(ενδείκνυται η χρήση peeling μια φορά στις 10 μέρες). Προτιμήστε ένα ήπιο peeling, απλώνετε στο δέρμα σας, αφήνετε το για μερικά λεπτά (χωρίς τριβή) και στη συνέχεια ξεπλύνετε. 

Κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών:
 Η διατροφή επίσης μπορεί να βοηθήσει και να ενισχύσει το μαύρισμα. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Α(συκώτι, γάλα, αυγοτάραχο,καρότο, ντομάτα), η C(εσπεριδοειδή, πιπεριές, πράσινα λαχανικά, πατάτες) και η Ε(φύτρες δημητριακών, ελαιώδης σπόροι, ξηροί καρποί, γάλα,φυλλώδη λαχανικά), αλλά και τροφές που περιέχουν χαλκό(εντόσθια, ψάρια, οστρακοειδή, ξηροί καρποί,κακάο, πράσινα λαχανικά),λυκοπένιο(ντομάτα), ψευδάργυρο(ψάρια, οστρακοειδή, γαλακτοκομικά, κρέας, εντόσθια), σελήνιο(κρέας, θαλασσινά, δημητριακά ολικής άλεσης), τα καροτενοειδή(πορτοκαλο-κίτρινα φρούτα ή λαχανικά, καρότο, ντομάτα, βερίκκοκα, μπρόκολο κ.α) και τροφές με αντιοξειδωτική δράση(κυρίως φρούτα και λαχανικά και επίσης ελαιόλαδο, κρασί), βοηθούν στη διατήρηση του μαυρίσματος και προστατεύουν το δέρμα από τις βλαβερές επιδράσεις του ηλίου. 

Προϊόντα για τεχνητό μαύρισμα: 
 Ως προϊόντα τεχνητού μαυρίσματος θεωρούνται εκείνα τα οποία έχουν την ιδιότητα να χρωματίζουν ή να προάγουν τη σύνθεση της μελανίνης στο δέρμα.
Τα προϊόντα αυτο-μαυρίσματος πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή, έτσι ώστε να επιλεγεί η κατάλληλη απόχρωση και να εφαρμοστούν σωστά. Εφαρμόστε το προϊόν σε χώρο με καλό φωτισμό, πάντα απλώνοντας σε όλη την επιφάνεια του σώματος με κυκλικές κινήσεις και χρησιμοποιόντας μικρή ποσότητα του προϊόντος.
Extra Tip:  Στις βραδινές σας εξόδους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν μακιγιάζ bronzer για να τονίσετε το μαύρισμα σας και να προσδώσετε σταρένια λάμψη στην επιδεμίδα σας, στις περιοχές των ζυγωματικών, των ώμων και του ντεκολτέ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: