Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Καλοκαιρινά Φρούτα: Σύμμαχοι Ομορφιάς! (Μέρος Β')

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε την μεγάλη ποικιλία φρούτων και τις ευεργετικές τους ιδιότητες για το δέρμα σας. Ροδάκινα, πεπόνια, βερίκοκκα, καρπούζια, σταφύλια, σύκα, δαμάσκηνα, όλα τα καλοκαιρινά φρούτα σύμμαχοι σας στην ομορφιά!

Βερίκοκκο:
Το βερίκοκκο είναι ο καρπός της βερικοκκιάς (prunus armeniaca) της οικογένειας των ροδοειδών. Περιέχει σίδηρο, βρώμιο, μαγνήσιο, θείο και επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και Β. Είναι θρεπτικό, ενεργητικό, τονωτικό και ισορροπεί το νευρικό σύστημα. Στην αισθητική το βερίκοκκο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μάσκα αναδημιουργική, θρεπτική και απαλυντική. Επίσης το βερίκοκκο έχει καταπραϋντικές, αντιρυτιδικές ιδιότητες ενώ ενισχύει και την ελαστικότητα της κερατίνης του δέρματος.

Μάσκα Προσώπου με Βερίκοκκο: 
Τι θα χρειαστείτε:
 - 3 με 4 φρέσκα βερίκοκκα
 - 1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Εκτέλεση:
Πλύνετε καλά τα βερίκοκκα, ρίξτε τη σάρκα σε ένα μπλέντερ και κάντε τα πουρέ, κατόπιν προσθέστε το μέλι, ανακατεύοντας καλά. Απλώστε την μάσκα σε καθαρό πρόσωπο λαιμό και ντεκολτέ. Αφήστε τη μάσκα για περίπου 15-20 λεπτά και αφαιρέστε την με χλιαρό νερό. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και για όλες τις ηλικίες. Μπορείτε να την εφαρμόζετε 2 φορές την εβδομάδα.


Καρπούζι:
Το καρπούζι είναι ένα άκρως καλοκαιρινό φρούτο περιέχει μεγάλες ποσότητες νερού και φυτικών ινών. Ακόμη είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και C. Συμβάλλει στη βελτίωση παθήσεων του ήπατος, σε κυστίτιδες, στην ουρική αρθρίτιδα και σε όλες τις φλεγμονές του ουροποιητικού συστήματος. Ενισχύει τον μεταβολισμό σας, αφού περιέχει ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, το λυκοπένιο, που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης θα κάνει το πρόσωπο σας να δείχνει πιο καθαρό. Είναι ένας καλός σύμμαχος για την υγεία του δέρματος σας, ειδικά το καλοκαίρι που ταλαιπωρείται από τον ήλιο, αλλά και για τα μάτια σας χάρη στη βιταμίνη A.

Μάσκα Προσώπου με Καρπούζι: 
Τι θα χρειαστείτε:
- 2 φέτες καρπούζι (αφαιρέστε τα κουκούτσια)

Εκτέλεση: 
Χτυπήστε στο μίξερ το καρπούζι και μετά απλώστε το στο πρόσωπο σας. Αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά και ξεβγάλτε το με χλιαρό νερό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: