Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Καλοκαιρινά Φρούτα: Σύμμαχοι Ομορφιάς! (Μέρος Α')

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και είναι ευκαιρία να εκμεταλευτείτε την μεγάλια ποικιλία φρούτων και τις ευεργητικές τους ιδιότητες για το δέρμα σας. Ροδάκινα, Πεπόνια, Βερίκοκκα, Καρπούζια, Σταφύλια, Σύκα, Δαμάσκηνα, όλα τα καλοκαιρινά φρούτα σύμμαχοι σας στην ομορφιά!
Ροδάκινο: 
 Το ροδάκινο είναι ο καρπός της ροδακινιάς. Η σάρκα του είναι χυμώδης, αρωματική με γλυκιά και υπόξινη γεύση. Είναι σπουδαία πηγή υδατανθράκων, πρωτεϊνών, διατροφικών ινών, βιταμίνων. Περιέχει  αρκετή ποσότητα βορίου το οποίο ενισχύει τα επίπεδα οιστρογόνων στις γυναίκες που διανύουν την περίοδο μετά την εμμηνόπαυση, βελτιώνοντας έτσι την υγεία τους. Επιπλέον δραστηριοποιεί τον εγκέφαλο και προλαμβάνει την πιθανότητα οστεοπόρωσης. Διαθέτει βιταμίνες Α, Β, C, διεγείρει τους αδένες του δέρματος και διευκολύνει τις λειτουργίες τους. Στην αισθητική ανακάλυψαν ότι το κουκούτσι του περιέχει μια ουσία εξαιρετική για την επιδερμίδα. Το ροδάκινο είναι υδατικό, τονωτικό, δροσιστικό και δίνει στο δέρμα μια ασύγκριτη απαλότητα.

Μάσκα Προσώπου με Ροδάκινο:  
Τι θα χρειαστείτε:
- 1 μεγάλο ροδάκινο
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
 Εκτέλεση:
Λιώστε σε μπλέντερ το ροδάκινο και στη συνέχεια ανακατέψτε με το μέλι και το γιαούρτι. Απλώστε στο πρόσωπο και στο λαιμό σας. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σκουπίστε ταμποναριστά το πρόσωπό σας.

Πεπόνι:
 Το πεπόνι είναι ο καρπός της πεπονιάς, η οποία είναι έν αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό και ανήκει στην οικογένεια των κολοκυνθοειδών. Το πεπόνι  αποτελεί πολύ καλή πηγή καροτίνης, ουσίας με αντιγηραντικές και αντικαρκινικές ικανότητες, ευεργετική για το καρδιαγγειακό σύστημα. Περιέχει βιταμίνες Α και C. Επίσης φυλλικό οξύ και βιταμίνη Β6, ουσίες που συνεισφέρουν στην παραγωγή ενέργειας στον οργανισμό. Όπως τα περισσότερα φρούτα έτσι και το πεπόνι είναι εξαιρετική πηγή καλίου, προλαμβάνοντας και συμβάλλοντας στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Στην αισθητική χρησιμοποιείται ο χυλός του πεπονιού σε μάσκες ή μέσα σε μουσελίνα ως απαλυντικό κατάπλασμα για τα ερεθισμένα και τα ξηρά δέρματα.  Τλεος καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται καροτενοειδή μπορεί να βελτιώσει ακόμη και την εικόνα της κυτταρίτιδας, χρησιμοποιούμενο σε κρέμες και μάσκες για το σώμα.

Μάσκα Προσώπου με Πεπόνι:  
Τι θα χρειαστείτε:
- 1 φέτα πεπόνι
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας  χυμό πορτοκάλι
- 2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση:
Λιώστε το πεπόνι στο μπλέντερ. Στη συνέχεια ανακατέψτε το με το χυμό λεμόνι, το χυμό πορτοκάλι και την ζάχαρη.  Τέλος απλώστε το μίγμα στο πρόσωπο σας για 20 λεπτά και ξεβγάλετε με χλιαρό νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: