Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Χείλη για φίλημα!!

  Τα χείλη είναι ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου μας αλλά είναι πολύ ευαίσθητα και εύκολα ξηραίνονται και σκάνε! Η επιδερμίδα των χειλιών είναι πιο λεπτή από αυτή στο υπόλοιπο πρόσωπο και το σώμα, και αποτελείται από μικρότερου πάχους κερατίνη στιβάδα, που αποτελεί φραγμό για την προστασία της επιδερμίδας.
  Επίσης η περιοχή των χειλιών στερείται σμηγματογόνων αδένων και ιδρωτοποιών, με αποτελέσματα να χάνει πιο εύκολα υγρασία και να είναι πιο ευάλωτη σε εξωγενείς παράγοντες όπως ο ήλιος, ο άνεμος, η περιβαλλοντική ρύπανση.


Tips για όμορφα χείλη :

  1.   Όπως είπαμε τα χείλη είναι ευαίσθητα στην έκθεση σε περιβαλλοντικές συνθήκες με αποτέλεσμα να αφυδατώνονται εύκολα και να σκάνε. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα προστατέψετε  από τον άνεμο και τον ήλιο. Τοποθετήστε ένα μαντήλι για να προστατέψετε τα χείλη σας από τον δυνατό αέρα. Τα χείλη περιέχουν μικρή ποσότητα μελανίνης, τη φυσική χρωστική του δέρματος που μας προστατεύει από τον ήλιο έτσι είναι απροστάτευτα απέναντι στις σκληρές ακτίνες του ήλιου και κατά συνέπεια στα  ηλιακά εγκαύματα. Εάν δεν μπορείτε να αποφύγετε τη έκθεση στον ήλιο, χρησιμοποίηστε  προϊόντα χειλιών,που περιέχουν  αντηλιακές ουσίες. 
  2.   Μη γλύφετε τα χείλη σας.Το σάλιο εξατμίζεται εύκολα με αποτέλεσμα να αφυδατώσει τα χείλη. Το να δαγκώνετε τα χείλη σας είναι επίσης μια κακή συνήθεια, που μπορεί να τα τραυματίσει και επιδεινώσει το πρόβλημα.
  3.   Κάντε απολέπιση. Όπως ακριβώς το πρόσωπο και το σώμα σας, τα χείλη χρειάζονται απολέπιση για να είναι πάντα απαλά και για να απλώνεται πιο εύκολα το κραγιόν. Σε κανέναν δεν αρέσει το κραγιόν πάνω σε σκασμένα χείλη. Με μία οδοντόβουρτσα τρίψτε απαλά τα χείλη σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα scrub ή μίγμα από ζάχαρη και μέλι, με το οποίο θα τρίψετε τα χείλη για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. 
  4.   Χρησιμοποιήστε πομάδες χειλιών ή βάλσαμο χειλιών (lip balm or lip pomade). Τα προϊόντα αυτά έχουν ειδική σύνθεση ώστε να θεραπεύσουν τα σκασμένα χείλη και να τα προστατεύουν. Περιέχουν κυρίως ς ουσίες, όπως βαζελίνη παραφινέλεαιο, φυσικά έλαια όπως jojoba oil, έλαιο αμυγδάλου, καρύδας, συνθετικά κηραμίδια,τα οποία σχηματίζουν ένα στρώμα πάνω στα χείλη που συγκρατεί την υγρασία και ενισχύουν τη φυσική προστασία του δέρματος. Προτιμήστε ένα άχρωμο βάλσαμο χωρίς άρωμα, καθώς το χρώμα και το άρωμα μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες, που να έχει SPF πάνω από 15, ώστε να προστατεύσει τα χείλη σας και απόν ήλιο.Επίσης αποφύγετε να χρησιμοποιείτε κραγιόν που ξηραίνουν τα χείλη. Προτιμήστε κρεμώδη κραγιόν, με απαλή σύνθεση που προσδίδουν χρώμα και υγρασία στα χείλη σας.
  5.   Τραφείτε σωστά και πίνετε άφθονο νερό. Η σωστή διατροφή συμβάλει στην υγεία του οργανισμό αλλά και του δέρματος και των χειλιών.Τα σκασμένα χείλη μπορεί να είναι σημάδι έλλειψης βιταμινών.  Όλες οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ειδικά όμως  η νιασίνη (Β3) και ριβοφλαβίνη (Β2) συμβάλουν στην υγεία του δέρματος. εμπλουτίστε τη διατροφή σας με φρούτα και λαχανικά, κυρίως πράσινα. Τα σκασμένα χείλη μπορεί επίσης να είναι σημάδι αφυδάτωσης. Πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρι νερό την ημέρα για να διατηρείτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο και το δέρμα σας υγιές, καθώς η ενυδάτωση πρέπει να προέρχεται εκ των έσω. 
  6.    Το επίμονο και χρόνιο σκάσιμο των χειλιών μπορεί να υποκρύπτει κάποια πάθηση, για αυτό συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: