Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Πως θα "σβήσετε" τους μαύρους κύκλους ;

 Σχεδόν σε όλους τους ανθρώπους σχηματίζονται κατά καιρούς μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια τους. Από τις πιο συχνές αιτίες εμφάνισης των μαύρων κύκλων, είναι η κούραση και η έλλειψη ύπνου, εξαιτίας των οποίων τα αγγεία που βρίσκονται κάτω από τα μάτια διαστέλλονται και γίνονται περισσότερο νωθρά. Όμως η παρουσία μαύρων κύκλων επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες, από τους οποίους οι κυριότεροι είναι: η οικογενειακή προδιάθεση και η κληρονομικότητα, η ιδιοστασία του δέρματος, οι διατροφικές συνήθειες, το κάπνισμα, η ελλιπής ενυδάτωση, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, η κατακράτηση υγρών, η ρινική συμφόρηση, οι αλλεργικές αντιδράσεις και τέλος η γήρανση και λέπτυνση του δέρματος της περιοχής κάτω από τα μάτια. 
 Ο καλός ύπνος, η ξεκούραση, η αποφυγή του καπνίσματος, η διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και χωρίς περιττό αλάτι, η καλή κατάσταση ενυδάτωσης του οργανισμού και του δέρματος, προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στην αντιμετώπιση και πρόληψη του προβλήματος των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.
 Ακόμα και αν στην καθημερινότητα σας ακολουθείτε τις παραπάνω συμβουλές, σίγουρα κάποιο βράδυ θα ξενυχτήσετε και το επόμενο πρωί το πρόσωπο και ιδιαίτερα το βλέμμα σας, θα σας μαρτυρήσει. Μην πανικοβάλλεστε γιατί με τα παρακάτω tips θα "κρύψετε" την έλλειψη ύπνου και θα φαίνεστε λαμπερές και ξεκούραστες!

1. Σωστή στάση του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου: Ο καλός ύπνος είναι αυτός που αντιμετωπίζει ή και προσλαμβάνει το πρόβλημα των μαύρων κύκλων. Ακόμα και αν δεν έχετε κοιμηθεί αρκετές ώρες, η σωστή στάση κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να βελτιώσει το πρόβλημα. Κατά την διάρκεια του ύπνου προσπαθήστε να έχετε το κεφάλι σας ελαφρώς ανασηκωμένο, καθώς με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται την κατακράτηση υγρών και τη δημιουργία σκιών.

2. Σωστός καθαρισμός και περιποίηση προσώπου: Για να εξαφανίσετε τα σημάδια που μαρτυρούν το χθεσινό σας ξενύχτι καθαρίστε το πρόσωπο σας με τη βοήθεια ενός γαλακτώματος καθαρισμού. Αφού καθαρίσετε το πρόσωπο σας δοκιμάστε να προχωρήσετε σε μια απολέπιση με scrub, το οποίο θα επαναφέρει την κυκλοφορία του αίματος και θα σας προσφέρει ένα φυσικό ροζ χρώμα. Τέλος χρησιμοποιήστε μια συσφικτική λοσιόν και για την περιοχή των ματιών μια κρέμα ματιών με βιταμίνη Κ, η οποία είναι ιδανική για να απαλύνει τους μαύρους κύκλους. Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε τα κατάλληλα καλλυντικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω φυσικές μεθόδους για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων.
3. Κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού: Η κατανάλωση νερού θα ενυδατώσει το δέρμα σου με αποτέλεσμα την ενίσχυση της επιδερμίδας σου. Αν τοποθετήσετε μερικές σταγόνες λεμόνι στο νερό σας, θα επωφεληθείτε ιδιαίτερα από τα οφέλη του λεμονιού στον οργανισμό σας. Προσοχή μην καταναλώνετε νερό με λεμόνι στην περίπτωση που έχετε αλλεργία στο λεμόνι ή έλκος στομάχου! 
4. Κομπρέσες με νερό και λεμόνι στο πρόσωπο: Πέρα από τα μάτια, το δέρμα του προσώπου μετά από ξενύχτι φαίνεται "κουρασμένο και ταλαιπωρημένο". Για να βελτιώσετε την εικόνα του προσώπου σας και να μειώσετε το "πρήξιμο", κάνετε κομπρέσες με κρύο νερό και λεμόνι. Τοποθετήστε πάνω στο πρόσωπο σας μια πετσέτα, εμποτισμένη σε νερό με λεμόνι, για δέκα λεπτά και επαναλάβετε τη διαδικασία μια ακόμα φορά. Το νερό με λεμόνι αναζωογονεί το δέρμα, έχει αντισηπτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες.
5. Κομπρέσες με κρύο τσάι στην περιοχή των ματιών: Το πράσινο και το μαύρο τσάι καθώς και τα βότανα, όπως το χαμομήλι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη θεραπεία των μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια σας και τη μείωση του "πρηξίματος" των ματιών.  Όμως ιδιαίτερα το κρύο νερό, σε συνδυασμό με την καφεΐνη του τσαγιού, συστέλλουν  τις φλέβες και απαλύνουν τους μπλε-μωβ τόνους. Αυτό που μπορείτε να κάνετε λοιπόν είναι να βάλετε φακελάκια τσαγιού στο ψυγείο για 5 έως 10 λεπτά. Στη συνέχεια βάλτε το σακουλάκι πάνω από τα μάτια σας για 10-15 λεπτά .
6. Τοποθέτηση πατάτας ή φλούδας από αγγούρι στην περιοχή των ματιών: Εναλλακτικά, αντί για κρύο τσάι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πατάτα ή αγγούρι, για το "πρήξιμο"  γύρω από τα μάτια. Τοποθετήστε στα μάτια σας για 15 λεπτά φρεσκοκομμένα κομμάτια πατάτας σε σχήμα μισοφέγγαρου ή φλούδες από αγγούρι, καθώς η λευκαντική δράση της πατάτας και η στυπτική και τονωτική δράση του αγγουριού αντίστοιχα θα βοηθήσει.
7. Tricks στο μακιγιάζ: Τέλος για να "κρύψετε" τους μαύρους κύκλους υπάρχουν κάποια λεγόμενα tricks, που θα βοηθήσουν ώστε κανείς να μην καταλάβει ότι ξενυχτήσατε το προηγούμενο βράδυ. 
- Χρησιμοποιήστε ένα concealer σε τόνους του κίτρινου- πορτοκαλί και απλώστε το ταμποναριστά κάτω από τα μάτια, ώστε να καλύψετε τους μαύρους κύκλους.
- Αποφύγετε το έντονο μακιγιάζ ματιών και την τοποθέτηση  mascara στις κάτω βλεφαρίδες.  Χρησιμοποιήστε λευκό μολύβι στο εσωτερικό του ματιού, μάσκαρα στις άνω βλεφαρίδες και αποφύγετε τις ιριδίζουσες σκιές.
- Βάλτε έντονου χρώματος κραγιόν( π.χ κόκκινο), ώστε να τραβήξετε τα βλέμματα μακριά από τους μαύρους κύκλους τονίζοντας τα χείλη σας!

 
 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: