Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Μάσκες Για ¨Όμορφα και Λαμπερά Μαλλιά !

Τα μαλλιά χρειάζονται περιποίηση για να διατηρούνται υγιή και λαμπερά! Φτιάξτε μάσκες με αγνά υλικά που έχετε στο σπίτι για θρέψη, ενυδάτωση και λάμψη!

Μάσκα για ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά: 

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο θρέφει τα ξηρά και θαμπά μαλλιά και τους δίνει λάμψη, ενώ το μέλι λόγω της ιδιότητας του να κατακρατεί νερό και των βιταμινών που περιέχει, είναι ιδανικό για να ενυδατώσει τα μαλλιά σας. Ανακατέψτε μισή κούπα μέλι με μισή κούπα ελαιόλαδο, και απλώστε το μίγμα στα μαλλιά σας από τη ρίζα έως τις άκρες, κάνοντας ένα απαλό μασάζ. Αφήστε για 25-30 λεπτά λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο νερό, και λουστείτε με ένα απαλό σαμπουάν. 

Μάσκα για λιπαρά μαλλιά : 

Η φράουλα περιέχει βιταμίνη C η οποία μειώνει την λιπαρότητα και ρυθμίζει το φυσικό pH του τριχωτού της κεφαλής. Στο μπλέντερ τοποθετήστε 7-8 μέτριες φράουλες και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή έλαιο καρύδας και μια κουταλιά της σούπας μέλι. Απλώστε το μίγμα στα μαλλιά σας κάνοντας μασάζ και αφήστε για τουλάχιστον 20 λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο ζεστό νερό. 

Μάσκα για λεπτά, αδύναμα μαλλιά :

Η μπανάνα είναι πλούσια σε βιταμίνες A,B,C,E κάλιο, μαγνήσιο ψευδάργυρο και είναι ιδανική για να δυναμώσει τα μαλλιά και προλαμβάνει το σπάσιμο των μαλλιών και την ψαλίδα. Αναμίξτε  1-2 ώριμες μπανάνες ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας και 2 κουταλιές της σούπας μέλι. Απλώστε το στα μαλλιά σας και αφήστε το για περίπου μισή ώρα.Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και λουστείτε! 

Extra Tip: Χρησιμοποιήστε τις μάσκες μια φορά την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα και προστατέψετε τα μαλλιά σας από βλαπτικούς παράγοντες όπως η θερμότητα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: