Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Τα Χρώματα του Διορθωτικού Μακιγιάζ: Πως να τα χρησιμοποιήσετε...

Όλες οι γυναίκες θέλουν να έχουν αλαβάστρινη και λαμπερή επιδερμίδα. Όμως κάποιος μικρός ερεθισμός ή η εμφάνιση μαύρων κύκλων μετά από ξενύχτι μπορεί να επηρεάσει την εικόνα της επιδερμίδας κάθε γυναίκας. Οι ρυτίδες, οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, οι δυσχρωμίες, η λεύκη, τα σημάδια και οι ουλές από ακμή και τραύματα μπορούν να εξαφανιστούν εντελώς, "καμουφλάροντας" τα με την τεχνική του διορθωτικού μακιγιάζ. Η τοποθέτηση 2 συμπληρωματικών χρωμάτων του χρωματικού κύκλου, το ένα πάνω στο άλλο, εξουδετερώνει τις χρωματικές ατέλειες και χαρίζει στην επιδερμίδα όψη υγείας και ομορφιάς. Τα συμπληρωματικά χρώματα του χρωματικού κύκλου είναι τα παρακάτω:
  • Πράσινο (αντίθετο του κόκκινου): Εφαρμόζεται πάνω σε δέρματα με ακμή ή ερεθισμούς, όπως ευρυαγγείες ή αιμαγγειώματα.
  • Ροζ (αντίθετο του πράσινου): Εφαρμόζεται πάνω σε θαμπά δέρματα που τους λείπει η λάμψη ή είναι γηρασμένα.
  • Βιολετί (αντίθετο του κίτρινου):  Εφαρμόζεται σε δέρματα που κυριαρχεί το κίτρινο ή για να απαλύνουμε ή να κάνουμε ομοιόμορφο ένα μαύρισμα, σε περιπτώσεις επαγγελματικών φωτογραφήσεων.
  • Κίτρινο (αντίθετο του βιολέ): Εφαρμόζεται σε δέρματα που κυριαρχεί το γκρι χρώμα, τα οποία στην πραγματικότητα έχουν μια γαλανή αντανάκλαση ή ακόμα εφαρμόζεται στην περίπτωση όπου οι μαύροι κύκλοι έχουν μια μπλε-μωβ απόχρωση.
  • Πορτοκαλί (αντίθετο του μπλε): Εφαρμόζεται για να καλύψει τους μαύρους κύκλους, που στην πραγματικότητα έχουν μια μπλε-μελανή απόχρωση, ή και φλεβίτιδες.
Πως όμως χρησιμοποιούμε το διορθωτικό μακιγιάζ στην πράξη; Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα στο μακιγιάζ σας ώστε να έχετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα, που θα εξαφανίσει κάθε χρωματική ατέλεια. Διαβάστε προσεκτικά λοιπόν και εφαρμόστε τα στο εξής κάθε φορά στο μακιγιάζ σας!
1. Καθαρίστε προσεκτικά το δέρμα σας.
2. Εφαρμόστε την κατάλληλη βάση μακιγιάζ για τον τύπο του δέρματος και την ευαισθησία του.
3. Καλύψτε τις ατέλειες με τα έγχρωμα διορθωτικά (ανάλογα με το χρώμα της ατέλειας).
4. Κάνετε το χρώμα του δέρματος ομοιόμορφο με ένα υγρό διορθωτικό makeup ή makeup σε μορφή κρέμας compact. 
5. Τέλος σταθεροποιήστε το μακιγιάζ με πούδρα και συνεχίστε με το ρουζ στα ζυγωματικά και το μακιγιάζ των ματιών και των χειλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: