Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Περιποίηση της Ανδρικής Επιδερμίδας

 Κάποτε η περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου ήταν αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση και οι άνδρες περιορίζονταν μόνο στο ξύρισμα και στη χρήση ενός after shave για την ενυδάτωση της επιδερμίδας και την αποφυγή ερεθισμών που θα μπορούσαν να προκληθούν από το ξύρισμα. Σήμερα όμως όλο και περισσότεροι άνδρες περιποιούνται την εξωτερική τους εμφάνιση, φροντίζοντας καθημερινά την επιδερμίδα τους, προστατεύοντας και διατηρώντας την σε καλά επίπεδα καθαριότητας και υδάτωσης. 
 Η ανδρική επιδερμίδα λόγω της ειδικής της σύστασης (τριχοφυία, ανοικτοί πόροι κλπ.) έχει ανάγκη από τα δικά της καλλυντικά. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να κάνει ένας άνδρας, ώστε να να έχει μια υγιή επιδερμίδα.
  • Οι άνδρες χρησιμοποιούν το ξυράφι στο πρόσωπό τους σχεδόν καθημερινά και θα πρέπει να χρησιμοποιούν συγκεκριμένα καλλυντικά, όπως after-shave lotions με σκοπό να μειώσουν τον ερεθισμό και την ερυθρότητα που προκαλείται από το ξύρισμα. Τα after-shave lotions πρέπει να περιέχουν υγραντικές ουσίες όπως γλυκερίνη και προπυλενογλυκόλη, ουσίες με μαλακτική δράση όπως λανολίνη ή υδατοδιαλυτά παράγωγα λανολίνης, καθώς και αντισηπτικές ουσίες. 
  • Όσον αφορά την ενυδάτωση της επιδερμίδας, δεν αρκεί μόνο το after shave μετά το ξύρισμα. Πρέπει να φροντίζουν καθημερινά την υδάτωση και τη θρέψη όλου του προσώπου (κούτελο, μύτη, μάγουλα). Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να επιλέγουν κρέμες ημέρας ή νυκτός με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά πάντα βέβαια, έχοντας υπόψην τους τον τύπο του δέρματος τους. Συγκεκριμένα, αν η επιδερμίδα τους είναι λιπαρή να προτιμήσουν κρέμες ενισχυμένες με αιθέρια έλαια φασκόμηλου (clary sage ess. oil) ή θυμαριού (thym ess.oil) και τονωτικές λοσιόν με αιθέρια έλαια αγριοκυπαρισσιού (juniper ess.oil) ή κυπαρισσιού (cypress ess.oil) για την "μείωση" των διασταλμένων πόρων, ενώ αν η επιδερμίδα τους είναι κανονική ή ξηρή, κρέμες με αιθέρια έλαια υλανγκ-υλανγκ ( ylang-ylang ess.oil) ή σανδαλόξυλου (sandalwood ess.oil).     
  • Τέλος αν κάποιοι άνδρες ενδιαφέρονται λίγο περισσότερο για την εμφάνιση τους πρέπει να ακούσουν τους αισθητικούς που τους προτρέπουν να κάνουν peeling και μάσκες (ώστε να απομακρύνουν όλα τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα και να επαναφέρουν στο δέρμα τους την λάμψη που χρειάζεται) και να χρησιμοποιούν συστηματικά αντιρυτιδικές κρέμες ματιών, εφόσον τις χρειάζονται (καθώς η περιοχή των ματιών του ανδρικού φύλλου είναι πιο ευαίσθητη από του γυναικείου με αποτέλεσμα να χρειάζεται πιο εντατική φροντίδα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: