Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Όμορφα πόδια το καλοκαίρι!

Όλες θέλουν να έχουν όμορφα πόδια ειδικά τώρα το καλοκαίρι! Ο ήλιος, η παρατεταμένη ορθοστασία, η υγρασία μπορεί να οδηγήσουν σε εγκαύματα, λοιμώξεις, σκασμένες φτέρνες και ξηρό δέρμα. Τα πόδια σου χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση καθημερινά για να  διατηρούνται όμορφα και υγιή. 

Tips για όμορφα πόδια :

  1. Τα σωστά παπούτσια! Διάλεξε ένα παπούτσι που εκτός από όμορφο να είναι και άνετο, ιδιαίτερα αν περπατάς πολύ ή είσαι όρθια πολλές ώρες την ημέρα, χρειάζεσαι ένα παπούτσι που να στηρίζει καλά το πόδι. Τα πολύ ίσια παπούτσια και οι σιαγιονάρες  δεν παρέχουν καλή στήριξη και δεν απορροφούν τους κραδασμούς με αποτέλεσμα να προκαλείται πόνος στα ποδιά και στη μέση, όπως ακριβώς και τα ψηλοτάκουνα παπούτσια, που καταπονούν τις αρθρώσεις.Επίσης, διάλεξε το σωστό νούμερο παπουτσιού, τα πολύ μικρά παπούτσια θα δημιουργήσουν φουσκάλες.  
  2. Απολέπιση! Για να απαλλαγείς από το ξηρό και σκασμένο δέρμα των ποδιών σου πρέπει να κάνεις τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα απολέπιση. Αφού τοποθετήσεις τα πόδια σου σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και σαπούνι για τουλάχιστον 5 'με 10 , τρίψε τα πόδια με μια ελαφρόπετρα με απαλές κινήσεις.Ύστερα ξέπλυνε καλά και σκούπισε καλά ιδιαίτερα ανάμεσα στα δάχτυλα.  Μην το παρακάνεις με τον χρόνο! 
  3. Ενυδάτωση!  Εάν  θέλεις να έχεις απαλά πόδια σαν μωρού, χρησιμοποίησε κρέμες με πλούσια σύνθεση, καθώς η επιδερμίδα των ποδιών είναι πιο παχιά από αυτή στο υπόλοιπο δέρμα. Προτίμησε κρέμες που περιέχουν λανολίνη, βαζελίνη, έλαια όπως coconut oil,jojoba oil, αμυγδαλέλαιο και πανθενόλη, συστατικά που προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση. Τοποθέτησε την κρέμα στα πόδια σου με απαλές κινήσεις, αποφεύγοντας την περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα, φόρεσε βαμβακερές κάλτσες όλη τη νύχτα. Τα πόδια σου θα γίνουν σούπερ απαλά. 
  4. Κάνε μασάζ! Το μασάζ θα βοηθήσει την κυκλοφορία του αίματος, ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα και θα μειώσει την αίσθηση του βάρους και το πόνο μετά από παρατεταμένη ορθοστασία. Χρησιμοποίησε την ενυδατική σου ή κάποιο λάδι.
  5. Απέφυγε την υγρασία! Η υγρασία μπορεί να οδηγήσει στη ανάπτυξη μυκήτων! Στέγνωσε καλά τα πόδια σου μετά από το μπάνιο, ιδιαίτερα ανάμεσα στα δάχτυλα. Φόρα καθαρές, στεγνές κάλτσες καθημερινά και άλλαξε τα παπούτσια σου εάν είναι βρεγμένα. Μην περπατάς ξυπόλυτη, γιατί αυξάνεις τον κίνδυνο μολύνσεων αλλά και εγκαυμάτων εάν βρίσκεσαι στην παραλία. 
Extra Tip: Βάλε αντηλιακό και στα πόδια σου όταν εκτίθεσαι  στον ήλιο για να αποφύγεις τα εγκαύματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: