Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Μαλλιά Υγιή και Δυνατά (Μέρος Πρώτο)!!!


Όπως ακριβώς το πρόσωπο και το σώμα μας, τα μαλλιά χρειάζονται καθημερινή περιποίηση για να διατηρούνται υγιή και δυνατά. Ο ήλιος, ο άνεμος, η υγρασία, η θερμότητα, η υπερβολική χρήση προϊόντων styling και η πολύ συχνή χρήση βαφών ταλαιπωρούν τα μαλλιά τα οποία γίνονται άτονα, αδύναμα, ξηρά και αποκτούν ψαλίδα. 

Tips για υγιή και δυνατά μαλλιά :
  1. Σωστό λούσιμο: Το λούσιμο είναι απαραίτητο για τον καθαρισμό των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής από ρύπους, νεκρά κύτταρα, περίσσεια σμήγματος και υπολείμματα των προϊόντων styling. Do it like a pro: Τοποθέτησε σαμπουάν στη παλάμη σου σε μέγεθος καρυδιού, και τοποθέτησε το σε βρεγμένα μαλλιά σε τρία σημεία, στην κορυφή του κεφαλιού και δεξιά και αριστερά. Κανε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με τα ακροδάχτυλα χωρίς να βάζεις πολύ μεγάλη πίεση. Μην χρησιμοποιείς τα νύχια σου για πιο "βαθύ" καθαρισμό το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ερεθίσεις το δέρμα του κεφαλιού. Κάνε δύο χέρια λούσιμο και ξέβγαλε πολύ καλά. Προσοχή! Το καθημερινό λούσιμο, απομακρύνει τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά με αποτέλεσμα να γίνονται ξηρά και θαμπά. 
  2. Κατάλληλα προϊόντα : Χρησιμοποίησε σαμπουάν κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σου, ώστε να καθαρίζουν σωστά αλλά και να τα διατηρούν υγιή. Η λανθασμένη επιλογή προϊόντων μπορεί να οδηγήσει σε ξηρά μαλλιά ή μαλλιά που λαδώνουν εύκολα αλλά και σε ερεθισμούς του τριχωτού της κεφαλής. 
  3. Συστατικά προϊόντων μαλλιών : Υπάρχουν ορισμένα συστατικά στα προϊόντα μαλλιών τα οποία έχουν οφέλη για τα μαλλιά. Όπως η πανθενόλη ή προβιταμίνη Β5 η οποία δίνει λάμψη στα μαλλιά, μειώνει την ψαλίδα και αυξάνει το πάχος τους, και τρέφει τη ρίζα. Το Hydrolized Wheat Protein που σχηματίζει μαλακτικό υμένιο και συγκρατεί τη υγρασία στην επιφάνεια της κερατίνης και επιδιορθώνει την κατεστραμμένη κερατίνη των μαλλιών. Όπως επίσης και φυτικά εκχυλίσματα και έλαια όπως το jojoba oil, που δίνει ελαστικότητα και γυαλάδα στα μαλλιά. 
  4. Conditioner και Μάσκες Μαλλιών: Χρησιμοποίησε conditioner σε κάθε λούσιμο! Το conditioner κάνει τα μαλλιά απαλά και ευκολοχτένιστα, επίσης συστατικά που περιέχει όπως φυσικά έλαια, λάδια σιλικόνης και πρωτεΐνες, επουλώνουν το στέλεχος της τρίχας  και μειώνουν την ψαλίδα. Do it like a pro: Τοποθέτησε μια ποσότητα conditioner σε βρεγμένα μαλλιά, κάνε απαλό μασάζ για λίγα λεπτά και ξεβγαλε καλά. Προσοχή μην τοποθετείς το conditioner πολύ κοντά στις ρίζες των μαλλιών,γιατί τα μαλλιά θα δείχνουν βαριά και θα λαδώσουν πιο εύκολα. Ξεκίνα 2 με 3 δάχτυλα από τη ρίζα. Κάνε μια φορά την εβδομάδα μάσκα μαλλιών , η οποία είναι εμπλουτισμένη με ενυδατικές ουσίες, φυτικά εκχυλίσματα , βιταμίνες κ.ά και για ενυδάτωση, θρέψη και λαμπερά μαλλιά. 
Etxra Tip : Χρησιμοποίησε σαμπουάν 2 σε 1, το οποίο είναι και conditioner και γλίτωσε χρόνο και χρήμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: