Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Tips Υγείας και Ομορφιάς για Μέλλουσες Μαμάδες ( Μέρος Β' )

 Διανύετε την πιο όμορφη περίοδο της ζωής σας και δικαιούστε να την απολαύσετε και να δημιουργήσετε ένα ιδανικό περιβάλλον για εσάς και το μωρό σας. Φροντίστε τον εαυτό σας ακολουθώντας κάποια tips για το πρόσωπο, το σώμα, τα μαλλιά, τα νύχια, τη διατροφή και για την άσκηση του σώματος σας!
Μαλλιά:
 Κατά τη διάρκεια της εκγυμοσύνης τα μαλλιά σας μπορεί να μακραίνουν γρήγορα και να είναι απολύτως υγιή και λαμπερά αλλά μπορεί να "πέφτουν" σε μεγαλύτερες ποσότητες του φυσιολογικού ή μπορεί να είναι πιο λιπαρά. Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς αυτά συμβαίνουν λόγω της απότομης αλλαγής στην παραγωγή ορμονών. Αν περιποιηθείτε τα μαλλιά σας και ακολουθήσετε μερικές συμβουλές τα μαλλιά δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα.
Πιο συγκεκριμένα φροντίστε να τα κόβετε κάθε μήνα ώστε να διατηρηθούν υγιή, δυνατά και να  μην χρησιμοποιείτε βαφές μαλλιών καθώς μπορεί να ερεθίσουν το τριχωτό της κεφαλής ή να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση. Επίσης αποφύγετε τα προϊόντα styling, το συχνό πιστολάκι, τα οποία φθείρουν και αποδυναμώνουν την τρίχα και τέλος τις απότομες αλλαγές στο χτένισμά σας αφού η ψυχολογία σας δεν είναι και η πιο σταθερή αυτή την περίοδο.  
Νύχια:
 Όπως τα μαλλιά έτσι και τα νύχια χρειάζονται τη φροντίδα τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε μανικιούρ και πεντικιούρ καθ' όλη τη διάρκεια της εκυμοσύνης, αλλά συγουρευτείτε πως τα εργαλεία που χρησιμοποιεί η μανικιουρίστα σας είναι αποστειρωμένα ή ζητήστε της να σας αγοράσει ένα προσωπικό σετ μανικιούρ ώστε να αποφύγετε πιθανόν μυκητιάσεις. Τέλος προτιμήστε ένα απλό μανικιούρ αντί για ημιμόνιμο μανικιούρ ή τεχνητά νύχια που απαιτούν τη χρήση στεγνωτήρα νυχιών (φουρνάκι) καθώς συστήνετε να αποφεύγετε την έκθεση σε ακτινοβολία UV. 
Με τον καιρό, άλλωστε, θα είναι δύσκολο να σκύψετε ακόμη και να δέσετε τα κορδόνια των παπουτσιών σας, πόσο μάλλον να ξυρίσετε τα πόδια σας.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/wellbeing/care/article/141840/lampste-dia-ths-egkymosynhs-sas-tips-gia-melloyses-mamades.html?apg=3
Πηγή: www.in2life.gr
Διατροφή:
 Η διατροφή σας είναι καθοριστική για την ανάπτυξη του εμβρύου και καθορίζει τους δείκτες υγείας του, αφού γεννηθεί. Η διατροφή της μέλλουσας μητέρας πρέπει να είναι πλήρης και ισορροπημένη σε θρεπτικά στοιχεία.  Είναι σημαντικό να παίρνετε 30 γρ. πρωτεΐνης την ημέρα (κυρίως το πρώτο τρίμηνο και24 γρ. ημερησίως κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης εγκυμοσύνης), 35-50% της διατροφής σας να αποτελείται από υδατάνθρακες και δεν χρειάζεται να αυξήσετε τη λήψη λίπους (απαραίτητη η λήψη των καλών Ω3 λιπαρών οξέων) κατά τη διάρκεια της κύησης. Επίσης είναι απαραίτητο να καταναλώνετε πολλά υγρά καθώς και πολλές φυτικές ίνες. Τέλος απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία είναι ο σίδηρος, το ασβέστιο, ο φώσφορος, το φυλλικό οξύ και το μαγνήσιο.
Γυμναστική:
 Παλαιότερα υπήρχε η αντίληψη ότι μια γυναίκα δεν θα έπρεπε να ασκείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αντίθετα, σήμερα η ήπια άσκηση με την επίβλεψη ενός ειδικού θεωρείται ενδεδειγμένη, ιδιαίτερα αν ασκείτο συστηματικά και πριν την εγκυμοσύνη.Απαραίτητη βέβαια η σύμφωνη γνώμη του ιατρού που παρακολουθεί την έγκυο. Ιδανική μορφή άσκησης θεωρείται το βάδην, η yoga, το pilates, η υδρόβια γυμναστική και το κολύμπι.
Προσοχή κάντε ασκήσεις προθέρμανσης και διατάσεις πριν και μετά την άσκηση, αποφύγετε τους κραδασμούς, σταματήστε μόλις νιώσετε κόπωση και ναυτία και φυσικά μειώστε την ένταση των ασκήσεων όσο προχωρά η εγκυμοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: