Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Tips Υγείας και Ομορφιάς για Μέλλουσες Μαμάδες( Μέρος Α')

 Διανύετε την πιο όμορφη περίοδο της ζωής σας και δικαούστε να την απολαύσετε και να δημιουργήσετε ένα ιδανικό περιβάλλον για εσάς και το μωρό σας. Φροντίστε τον εαυτό σας ακολουθώντας κάποια tips για το πρόσωπο, το σώμα, τα μαλλιά, τα νύχια, τη διατροφή και για την άσκηση του σώματος σας!
Πρόσωπο:  
 Συνήθως το δέρμα του προσώπου σας την περίοδο της κύησης βρίσκεται στα καλύτερα του λόγω την υπερέκκρισης οιστρογόνων. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν πρέπει να το περιποιήστε. Αν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, εμφανιστούν κάποιες κηλίδες στο πρόσωπο ή στο στήθος σας, μην ανησυχήσετε. Είναι μία προσωρινή φάση και έχει να κάνει με τις ορμονικές αλλαγές κατά την εγκυμοσύνη. Απλά μη παραμελείτε το δέρμα σας. Συνεχίστε να καθαρίζετε και να περιποιείστε το δέρμα σας όπως πριν.
 Σε περίπτωση ναυτίας και τάσης για εμμετό το πρώτο τρίμηνο της εκυμοσύνης το πρόσωπο σας ίσως εμφανίσει κάποια αφυδάτωση. Χρησιμοποιώντας καθημερινά μια καλή ενυδατική κρέμα και 2 με 3 φορές το μήνα ένα ήπιο peeling  και μια αργυλώδη μάσκα, χωρίς λευκαντικές ουσίες, θα "λύσετε" το πρόβλημα της αφυδάτωσης. Επίσης μην ξεχνάτε να φοράτε πάντα την αντιηλιακή σας και μην κάνετε υπερβολές στο μακιγιάζ σας.
Σώμα:
 Το δέρμα του σώματος την περίοδο της εγκυμοσύνης μπορεί να παρουσιάσει αφυδάτωση και ήπιο κνησμό, καθώς το δέρμα "τεντώνει". Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική που καλύπτει τις ανάγκες σας και είναι πλούσια σε ενυδατικές και καταπραϋντικές ουσίες όπως η βιταμίνη Ε, η πανθενόλη και η καλέντουλα αντίστοιχα, ενώ δεν περιέχει αρωματικές ουσίες. Μη ξεχνάτε ποτέ την τοποθέτηση ενυδατικής μετά το ντουζ. Επίσης χρησιμοποιήστε κάποιο ειδικό λαδάκι για τις ραγάδες κάνοντας μασάζ στην κοιλιά, τους γοφούς, το στήθος, το κάτω μέρος της πλάτης και τους άνω μηρούς, δύο φορές την ημέρα από την αρχή του δεύτερου τριμήνου.
 Για την αποτρίχωσης σας, προτιμήστε αποτρίχωση με κερί είτε μόνες, είτε στην αισθητικό σας καθώς έχει λογικό κόστος, δεν προκαλεί ερεθισμούς και το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει μέχρι κι ένα μήνα, απαλλάσσοντας σας από τη συχνή αποτρίχωση με ξυραφάκι. Με τον καιρό άλλωστε, θα είναι δύσκολο να σκύψετε ακόμη και για να δέσετε τα κορδόνια των παπουτσιών σας, πόσο μάλλον για να ξυρίσετε τα πόδια σας. Τέλος αποφύγετε την αποτρίχωση με laser την περίοδο της εγκυμοσύνης καθώς δεν είναι τεκμηριωμένο επιστημονικά πως η αποτρίχωση με laser δεν είναι επικίνδυνη για το έμβρυο και γενικά οι απόψεις περί του θέματος είναι διχασμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: