Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Πινέλα: Τα Μαγικά Ραβδάκια του Μακιγιάζ...

    Θέλετε να μαγητίσετε τα βλέματα και να ξεχωρίσετε; Χρησιμοποιήστε τα μαγικά ραβδάκια του μακιγιάζ, τα πινέλα! Τα πινέλα μακιγιάζ είναι αμέτρητα και κάθε εταιρία λανσάρει τα δικά της και προσπαθεί να τα προωθήσει. Κάποια από αυτά είναι απαραίτητα για κάθε γυναίκα, ενώ άλλα είναι πιο εξειδικευμένα και απευθύνονται στους επαγγελματίες του είδους. Ας δούμε λοιπόν ποια πινέλα είναι απαραίτητο να έχετε  στο νεσεσέρ σας και ποια είναι η χρήση τους, ώστε να πετύχετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σας.
    1. Πινέλο ή σφουγγαράκια λίγων χρήσεων για το υγρό foundation:
      Φλατ πινέλο με συνθετικές – νάυλον τρίχες για την εφαρμογή των make up σε κρεμώδη ή compact μορφή.

      Πηγή www.life2day.gr: http://www.life2day.gr/2015/03/pinela-makigiaz-eidi-kai-chriseis/
      Φλατ πινέλο με συνθετικές – νάυλον τρίχες για την εφαρμογή των make up σε κρεμώδη ή compact μορφή.

      Πηγή www.life2day.gr: http://www.life2day.gr/2015/03/pinela-makigiaz-eidi-kai-chriseis/
      Είναι ένα φλατ πινέλο με συνθετικές νάυλον τρίχες, για την εφαρμογή του foundation σε υγρή ή στερεή μορφή. Απλώνετε το foundation στο χέρι σας, τοποθετείτε το πινέλο πάνω στο πρόσωπο και απλώνετε με απαλές, κυκλικές και γρήγορες κινήσεις. Εναλλακτικά για να απλώσετε υγρό ή κρεμώδες foundation χρησιμοποιήστε σφουγγαράκια χωρίς πόρους ταμποναριστά για πιο ομοιόμορφο και εύκολο άπλωμα.
    2. Πινέλο για την πούδρα: Είναι το μεγαλύτερο πινέλο από όλα τα πινέλα. Όσο μεγαλύτερο, πλατύτερο και πυκνότερο είναι, τόσο το καλύτερο. Χρησιμοποιείται αφού ολοκληρωθεί το μακιγιάζ και με σκοπό να σταθεροποιήσει το τελικό αποτέλεσμα.
    3. Πινέλα για το ρουζ: Το πινέλο του ρουζ είναι ένα μαλακό, εύκαμπτο πινέλο και χρησιμεύει αποκλειστικά για την τοποθέτηση του ρουζ. Χρησιμοποιήστε το πάντα με ανοδικές κινήσεις από τα μήλα προς τα ζυγωματικά. Ιδιαίτερη προσοχή στην τοποθέτηση καθώς το ρουζ δεν πρέπει να πέφτει πολύ χαμηλά γιατί δίνει καθοδικότητα στο πρόσωπο και το κάνει να δείχνει πιο κουρασμένο.
       Επίσης στο μακιγιάζ χρησιμοποιείται και ένα λοξό πινέλο. Αυτό χρησιμεύει τόσο στην τοποθέτηση του ρουζ όσο στην δημιουργία κοψημάτων. Τα δύο αυτά πινέλα χρησιμοπιούνται για την τοποθέτηση ρουζ στα ζυγωματικά, γύρω από την γνάθο, στο σαγόνι, στο μέτωπο και τη μύτη. Επίσης σκιάζουν τις φυσικές γραμμές που σχηματίζουν τα οστά του προσώπου.
    4. Πινέλα (μικρά και μεγάλα) για τις σκιές ματιών: Είναι τα πινέλα για την τοποθέτηση χρωμάτων στα βλέφαρα. Το μεγάλο "σκιάζει" μεγαλύτερες επιφάνειες, ενώ τα μικρότερα χρησιμοποιούνται για την εσωτερική γωνία του ματιού αλλά και για την εξωτερική γωνία του ματιού.
    5. Πινέλο eye-liner: Είναι ένα πολύ λεπτό πινέλο που με αυτό μπορείτε να σχηματίσετε είτε πολύ "λεπτές" γραμμές στο άνω-κάτω βλέφαρο, είτε πιο "παχιές" γραμμές στο άνω βλέφαρο ανάλογα με τις περιστάσεις και τις προτιμήσεις σας.
    6. Πινέλο χειλιών:  Είναι ένα μικρό πινελάκι που αναδυκνύει το φυσικό σχήμα και τις γραμμές του στόματος και διορθώνει το σχήμα των χειλιών, όταν χρειάζεται. Δίνει απαλότητα και ομοιογένεια στο στρώμα του κραγιόν και καθαρό, τέλειο περίγραμμα. Με το αμβλύ άκρο ζωγραφίζετε το περίγραμμα των χειλιών, ενώ με το πλάι του πινέλου γεμίζετε με χρώμα τα χείλη.
    7. Πινέλο φρυδιών: Είναι ένα λοξό πινέλο που χρησιμοποιείται για να δημιουργήσετε την εντύπωση φρυδιών, όταν μεγάλο μέρος τους λείπει ή είναι αρκετά άτονα. Χρησιμοποιήστε μια σκιά χρώματος παρόμοιου με αυτό των φρυδιών σας (ανοιχτό καστανό, σκούρο καστανό ή γκρι-μαύρο) και περάστε το πινέλο στη σκιά των φρυδιών και μετά με ανάλαφρες κινήσεις ακολουθώντας τη φυσική γραμμή των φρυδιών, γεμίστε τα ή και διορθώστε το σχήμα των φρυδιών σας.
    8. Πινέλο Χτενάκι-Βουρτσάκι φρυδιών: Έχει τρίχες απ'τη μια πλευρά και δόντια χτένας από την άλλη. Χρησιμεύει για να στρώνει και να χρωματίζει τα φρύδια και για να χωρίζει τις βλεφαρίδες.
    9. Πινέλο βουρτσάκι για τις βλεφαρίδες: Είναι ένα βουρτσάκι που χρησιμοποιείται για να χρωματίζει τις βλεφαρίδες με mascara, να τις ξεχωρίζει μεταξύ τους και να στρώνει τα φρύδια. Extra tip: Χρησιμοποιήστε το καθαρό για να αφαιρέσετε τυχόν ''μουτζούρες'' από τη mascara ή το eyeliner τρίβοντας απαλά πάνω τους, αφού τις αφήσετε να στεγνώσουν.

    Δεν υπάρχουν σχόλια: