Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Εμπνευστείται από τους Star... *Μπέτι Ντέιβις*



  Η Έβδομη Τέχνη υπήρξε πάντα πηγή έμπνευσης για τους απλούς ανθρώπους. Η μόδα, όχι λίγες φορές, επηρεάστηκε από τα κουστούμια ταινιών που άφησαν εποχή, αλλά και από το χτένισμα ή το μακιγιάζ των σταρ που πρωταγωνίστησαν σ’ αυτές. Την ίδια επίδραση έχουν συχνά και γίνονται παράδειγμα προς μίμηση και άλλες σταρ, όπως οι τραγουδίστριες της όπερα και της ποπ και ροκ μουσικής.
  Για να τιμήσουμε λοιπόν γυναίκες που καθιερώθηκαν σαν πρότυπα ομορφιάς στον κόσμο του μακιγιάζ θα αναρτούμε την ημέρα όπου γεννήθηκαν, tips ώστε να πετύχετε το μακιγιάζ τους. Οι γυναίκες αυτές δεν ακολουθούσαν κατά γράμμα τη τάση της εποχής αλλά δημιουργούσαν κάτι καινούργιο και μοναδικό, το οποίο αναδείκνυε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τις έκανε να αισθάνονται όμορφες και αυτό είναι που πρέπει να κρατήσουμε.
Μπέτι  Ντέιβις 

Η Μπέτι Ντέιβις (Bette Davis,5 Απριλίου 1908- 6 Οκτωβρίου 1989, ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός που θεωρείται ιερό τέρας του αμερικάνικου κινηματογράφου. Πρωταγωνίστησε σε πολλές κλασσικές ταινίες της χρυσής περιόδου του αμερικάνικου κινηματογράφου, προτάθηκε 11 φορές για βραβείο Όσκαρ και το κέρδισε δύο φορές για τις ταινίες "Μια επικύνδινη γυναίκα" το 1935 και "Ζέζεμπελ"  το1938. Είναι γνωστή επίσης για τις ταινίες της "Ανθρώπινη δουλεία"(1934), "Το γράμμα(1940),  "Οι μικρές αλεπούδες"(1941), "Το ξέσπασμα μιας ψυχής"(1942), "Όλα για την Έυα"(1950) και "Τι απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν;"(1962).Υποδυόταν συνήθως αντιπαθείς ηρωίδες και η τεχνική της έχει αντιγραφεί από πολλούς μεταγενέστερους ηθοποιούς. Το 1981 ένα τραγούδι της Κιμ Καρνς με τίτλο "Bette Davis Eyes" αφιερωμένο σε αυτήν έκανε παγκόσμια επιτυχία.

Η Ντέιβις δημιούργησε ένα δημοφιλές στυλ με τα χαρακτηριστικά κατσαρωτά κοντά μαλλιά της, τα κοκκινωπά χείλη της και τα πολύ λεπτά φρύδια της.

  • Για να πετύχουμε το αψεγάδιαστο δέρμα και τη φυσική ομορφιά της δημιουργούμε μια ελαφριά βάση με το κατάλληλο foundation  για ένα ματ αποτέλεσμα. Ένα ροζέ ρουζ αρκεί για να τονίσει τις παρειές και να τους δώσει λάμψη.
  • Είναι αναγκαίο να σβήσουμε εντελώς τα φυσικά φρύδια και να σχηματίσουμε μια νέα λεπτή γραμμή, με μολύβι και σκιά, για φρύδια. Χρησιμοποιούμε φυσικές σκιές(π.χ. μπεζ) για τα μάτια και mascara.
  • Για τα χείλη ,που χαρακτηρίζουν αυτό το μακιγιάζ, θα χρησιμοποιήσουμε αποχρώσεις του βυσσινί και του κόκκινου. Τα χείλη της Ντέιβις ήταν λεπτεπίλεπτα και το σχήμα τους ασύμμετρο, μικρό, τονισμένο το τόξο του άνω χείλους με το κάτω χείλος πιο φαρδύ. Για να το πετύχουμε αυτό σβήνουμε τις γωνίες με το κατάλληλο foundation και στη συνέχεια σχηματίζουμε τα χείλη με το μολύβι χειλιών και τα βάφουμε με το κραγιόν...Voilà ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: