Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Μαστίχα Χίου: Ένα μοναδικό προϊόν της ελληνικής γης!

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα είναι γνωστές και αδιαμφισβήτητες οι ευεργετικές και μοναδικές ιδιότητες της Μαστίχας Χίου. Η μαστίχα είναι η αρωματική ρητίνη που εξάγεται από το Μαστιχόδεντρο (Pistacia lentiscus var. Chia) το οποίο ευδοκιμεί μόνο στο νησί της Χίου. 
 Περιέχει πολυφαινόλες , ολεανολικό και ουρσολικό οξύ και άλλα δραστικά συστατικά , καθώς η πλήρης σύνθεση της μαστίχας δεν είναι ακόμα γνωστή.  Η μοναδική της σύνθεση και οι θεραπευτικές ιδιότητες της, δικαιολογούν τη χρήση της  σε διάφορους τομείς, όπως η μαγειρική, η ποτοποιία, η αρωματοποιία,η ιατρική, η κοσμετολογία κ.ά 
 Η μαστίχα Χίου έχει φαρμακευτικές δράσεις όπως αντικαρκινική, ηπατοπροστατευτική, αντιφλεγμονώδης, αντιμικροβιακή, αντιελκώδης, καθώς δρα εναντίον του ελικοβακτηριδίου Η.Pylori, αντιυπερλιπιδική κι αντιική , οι οποίες αποδίδονται κυρίως στο ουρσολικό κι ολεανολικό οξύ. Η μαστίχα, όπως και το αιθέριο έλαιο της , το μαστιχέλαιο έχουν και καταπληκτικές ιδιότητες στο δέρμα. Έχουν αναπλαστική και επουλωτική δράση, αυξάνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας , την τονώνουν και την κάνουν πιο λαμπερή. Τα καλλυντικά προϊόντα που περιέχουν μαστίχα καθαρίζουν το δέρμα και συνεισφέρουν στη μείωση  τον ρυτίδων αφού ενισχύουν την σύνθεση του κολλαγόνου και τη ελαστικότητα του δέρματος. Επιπλέον , βοηθούν στην ελάττωση των προβλημάτων του λιπαρού δέρματος, όπως η γυαλάδα, αφού ελέγχουν την έκκριση του σμήγματος.
 Αφού γνωρίσαμε της ιδιότητες του μοναδικού αυτού προϊόντος ας δούμε πως θα φτιάξουμε μάσκα προσώπου με μαστίχα. 

Υλικά:

1/2 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη 
 1 κ.γ. έλαιο αβοκάντο 
 1 κ.γ. μέλι 

Προετοιμασία - Εκτέλεση : 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και απλώνουμε στο πρόσωπο με ανοδικές κινήσεις. Αφήνουμε για 20-25 λεπτά και ύστερα αφαιρούμε, ξεπλένοντας με χλιαρό νερό. 

Extra Tip :

Προσθέστε μερικές σταγόνες μαστιχέλαιο στο μπάνιο σας. Το μαστιχέλαιο θα ενυδατώσει το δέρμα σας και θα του δώσει λάμψη, ενώ το υπέροχο άρωμα της μαστίχας θα απογειώσει τις αισθήσεις σας!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια: